Quantcast

To 2024 είναι έτος Ευρωεκλογών. Οι ακροατές του realfm97.8 ρωτούν για τη δράση και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα μεγάλα ζητήματα της εποχής και της καθημερινότητας. Tο realeurope απαντά!

Ευρωεκλογές: Να διαφυλάξουμε την δημοκρατία - Το 4λεπτο φιλμ που συγκλονίζει

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκαινιάζει σήμερα τη δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικό είναι να προσέλθουν οι πολίτες στις κάλπες προκειμένου να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία. 

Το 4λεπτο φιλμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο «Αξιοποίησε την ψήφο σου» αναδεικνύει αυτή την αναγκαιότητα και συγκλονίζει με το περιεχόμενο του. Ηλικιωμένοι πολίτες από διαφορετικές χώρες της ΕΕ-που βρέθηκαν στην δίνη της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας- καταθέτουν στις νεότερες γενιές τις προσωπικές τους μαρτυρίες για τη δημοκρατία και τονίζουν ότι κανένας δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένο το δημοκρατικό δικαίωμα ψήφου.

Μπροστά στις διαρκώς εξελισσόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ και με τις εκλογές του Ιουνίου να πλησιάζουν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαναβεβαιώνει την προσήλωσή του στην ενθάρρυνση του διαλόγου, της ενότητας και της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στα κοινά. Το σύνθημα «Αξιοποίησε την ψήφο σου. Για να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα» υπενθυμίζει με ηχηρό τρόπο ότι η δημοκρατία είναι μια πολύτιμη παρακαταθήκη που πρέπει να φροντίζουμε και να υπερασπιζόμαστε όλοι μας.

Από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου του 2024 περισσότεροι από 370 εκατομμύρια άνθρωποι στα 27 κράτη μέλη θα κληθούν να ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές. Θέλοντας να ενημερώσει τους πολίτες της ΕΕ και να τους παρακινήσει να ψηφίσουν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκαινιάζει σήμερα τη δεύτερη φάση της θεσμικής επικοινωνιακής στρατηγικής του.

«Η δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σήμερα μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Η ψήφος σας θα καθορίσει την πορεία που θα ακολουθήσει η Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα κρίνει σε ποια Ευρώπη θέλουμε να ζήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα. «Μην αφήσετε κάποιον άλλον να αποφασίσει για εσάς. Ψηφίστε στις 6-9 Ιουνίου.