3 δισ. δολάρια από χορηγίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020!

Τα έσοδα της διοργάνωσης στο Tόκιο προσπέρασαν ήδη όλες τις προηγούμενες πόλεις.
Τα έσοδα από το πρόγραμμα χορηγίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Tokyo 2020, άγγιξαν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένονται ακόμα περισσότεροι εταίροι, όπως ανέφερε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ιαπωνική πόλη έχει καταφέρει να προσπεράσει ήδη όλους τις προηγούμενες πόλεις που φιλοξένησαν τους Αγώνες, όσον αφορά τα έσοδα από χορηγίες, σχεδόν τρεις φορές, τόνισε ο επικεφαλής της επιτροπής συντονισμού της ΔΟΕ για τους Αγώνες του 2020, επαινώντας τη συνολική πρόοδο.

«Το Τόκιο συνεχίζει να δείχνει θετική πρόοδο και να συναντά τα βασικά ορόσημα», ανέφερε ο Τζων Κόατες χαρακτηριστικά στη συνεδρίαση της ΔΟΕ στη Pyeongchang πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018. 

Μάλιστα, ο ίδιος είπε, επίσης, ότι τα νέα έργα διεξάγονται σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο.

Τα έσοδα από χορηγίες έφτασαν τα 2,91 δισ. δολάρια, δήλωσε ο Κόατες, καλώντας το πρόγραμμα «εξαιρετικά επιτυχημένο».

«Υπάρχουν συνολικά 47 εταίροι, 15 στην πρώτη βαθμίδα, 29 στην δεύτερη βαθμίδα και τρεις στην τρίτη βαθμίδα. Μία χορηγία ύψους 2.91 δισεκατομμυρίων δολαρίων και υπάρχουν πολλά ακόμα περιθώρια», σημείωσε.

«Είναι χαρά μου που ασχολούμαι με αυτή την οργανωτική επιτροπή», δήλωσε.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου το 2012 έφεραν περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 ισχυρίστηκε ότι ξεπέρασε ελαφρώς το Λονδίνο.
 
Όμως οι τελικοί λογαριασμοί για το Ρίο, είναι σκανδαλώδεις δεδομένου ότι οι έρευνες για διαφθορά συνδέονται με έργα Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία.

Το Τόκιο, μετά την ανάθεση των Αγώνων το 2013, επέλεξε να αφήσει στην άκρη τα σχέδια για ένα ακριβό νέο στάδιο, μειώνοντας επίσης έναν προϋπολογισμό ύψους από 26 δισεκατομμύρια δολάρια σε 16,8 δισεκατομμύρια δολάρια και προάγοντας επίσης διάφορα περιβαλλοντικά θέματα.