Quantcast

Αρτηριακή πίεση: 6 τρόποι για να τη μειώσετε χωρίς φάρμακα

Η λήψη φαρμάκων για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. Αλλά η υιοθέτηση αλλαγών στον τρόπο ζωής μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε υγιείς τιμές και ίσως ακόμη και να αποφύγετε τη φαρμακευτική θεραπεία. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε.

Ως φυσιολογική αρτηριακή πίεση ορίζεται η μέτρηση κάτω από 120/80 χιλιοστά υδραργύρου (mmHg). Αυξημένη πίεση σημαίνει συστολική αρτηριακή πίεση (ο πρώτος αριθμός σε μια μέτρηση) 120 έως 129 mmHg και διαστολική πίεση (ο δεύτερος αριθμός) μεγαλύτερη από 80 mmHg. Τα άτομα που έχουν σταθερές μετρήσεις 130 έως 139 για τη συστολική πίεση ή 80 έως 89 για τη διαστολική πίεση, έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση σταδίου 1).

Σύμφωνα με τον Δρ Howard LeWine, παθολόγο και αρχισυντάκτη του περιοδικού Health Publishing του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι υγιεινές συνήθειες του τρόπου ζωής αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της διαχείρισης της αρτηριακής πίεσης, είτε χρειάζεστε φαρμακευτική αγωγή είτε όχι.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο oloygeia.gr