Quantcast

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό

Με σύνθημα, «επιλέγουμε να είμαστε υγιείς, για να προλάβουμε τον καρκίνο», η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), διοργανώνει ελεύθερη Ανοιχτή Συζήτηση για το κοινό, το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, στις 11:30 – 13:30 ,στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην αίθουσα «Φάρος», όπου το κοινό  που θα προσέλθει θα έχει τη ευκαιρία να απευθύνει ερωτήσεις ,στους ειδικούς που θα παρίστανται στην εκδήλωση. 

Παράλληλα, θα γίνουν τα εγκαίνια της ενδιαφέρουσας έκθεσης φωτογραφίας, με τίτλο «Επιλέγοντας την Υγεία», της Μαρίας Γιαννά, μέσα από τον φωτογραφικό φακό της οποίας, αποτυπώνεται το τοξικό αστικό περιβάλλον αλλά και οι βλαπτικές και υγιεινές συνήθειες  που συνδέονται με τον καρκίνο.

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος Ογκολόγοι – Παθολόγοι , μέλη της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας καθώς και ο κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος .Υποψήφιοι Δήμαρχοι της Αθήνας και παράγοντες της Πολιτείας, έχουν προσκληθεί  στην εκδήλωση ,για να τοποθετηθούν στο αίτημα της ΕΟΠΕ, για «πόλεις ελεύθερες καρκίνου», καθώς «η υγεία είναι μεν επιλογή μας,  ωστόσο  χρειάζεται την υποστήριξη των αρχών», σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Μπουκοβίνα, Ογκολόγο – Παθολόγο και Πρόεδρο της ΕΟΠΕ.

Στη συζήτηση θα λάβουν ακόμα μέρος οι κ.κ.  Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος,   Μιχάλης Μηνούδης, Ειδικός Ασκησιοθεραπείας, Πρόεδρος του Συλλόγου των Γυμναστηρίων Ελλάδας και πρώην Πρωταθλητής Ελλάδος ,Μυρτώ Λεγάκη, Εκπαιδεύτρια Διαλογισμού mindfulness, οι οποίοι θα αναφερθούν στον ολιστικό τρόπο πρόληψης του καρκίνου.