Quantcast

Καρκίνος του στόματος: Πώς ένα γλειφιτζούρι μπορεί να εντοπίσει τα πρώιμα σημάδια

Ένα γλειφιτζούρι που απορροφά από το σάλιο πρωτεΐνες που σχετίζονται με τον καρκίνο θα μπορούσε να μειώσει τον χρόνο που χρειάζεται για τη διάγνωση του καρκίνου του στόματος.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το γλειφιτζούρι θα επιταχύνει τη διάγνωση των καρκίνων του στόματος -ή ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για την ανίχνευση όγκων σε άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο, όπως άτομα που καπνίζουν ή πίνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Όταν κάποιος πιπιλίζει το γλειφιτζούρι με γεύση φρούτων, το οποίο αναπτύσσεται από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, για λίγα μόνο λεπτά, οι πρωτεΐνες -που απελευθερώνονται από τα καρκινικά κύτταρα του στόματος καθώς αναπτύσσονται και εξαπλώνονται- «κολλάνε» στην ειδική επίστρωση γέλης.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο oloygeia.gr