Quantcast

Σε φορτισμένο κλίμα το «τελευταίο αντίο» στον 35χρονο ομογενή

Το «τελευταίο αντίο» στον Κωνσταντίνο Κατσίφα λένε αυτή την ώρα οι γονείς, συγγενείς, φίλοι και περισσότεροι από 2000 ομογενείς και Ελλαδίτες που αναμένεται να φτάσουν στους Βουλιαράτες.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. 

Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου, ενώ το ηπειρωτικό μοιρολόι θα ακουστεί από τον γνωστό ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην Κακκαβιά τα αστυνομικά μέτρα είναι αυξημένα, κυρίως από την αλβανική πλευρά και ενισχύονται οι έλεγχοι σε ΙΧ εκπροσώπων βορειοηπειρωτικών σωματείων, ενώ ήδη έχουν περάσει αρκετά πούλμαν από την Ελλάδα στην Αλβανία προκειμένου να παραστούν στην κηδεία άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για σύλληψη Ελλήνων στα σύνορα, ωστόσο πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι πρόκειται μόνο για προσαγωγές. 

Ωστόσο, μπλόκο από τις αλβανικές αρχές στο τελωνείο έφαγαν 12 Βορειοηπειρώτες που ζουν και εργάζονται στην Ζάκυνθο καθώς φορούσαν μπλουζάκια με την ελληνική σημαία και την σημαία της Βορείου Ηπείρου, ενώ κατά την διάρκεια ελέγχου βρήκαν και ένα πανό. Τελικά τους επιβλήθηκε 24ωρη απαγόρευση εισόδου στην Αλβανία και επέστρεψαν σε ελληνικό έδαφος.