Quantcast

2o συνέδριο Real Estate - Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες του τουριστικού Real Estate

Για τις σύγχρονες τάσεις αλλά και τα προβλήματα του τουριστικού Real Estate, αναφέρθηκε ο Επίτιμος Πρόεδρος Συλλόγου Κτηματομεσιτών Αττικής και Πρώην Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος, Γιάννης Ρεβύθης, στο 2ο συνέδριο Real Estate που διοργανώνει ο όμιλος  REAL Group με τίτλο «Μια νέα εποχή ανατέλλει για την εγχώρια αγορά».  

«Η κοινωνική στέγη είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Βλέπουμε να γίνονται μεγαλοπρεπή ξενοδοχεία και μεγάλες τουριστικές μονάδες ωστόσο το προσωπικό αυτών των μονάδων δεν μπορεί να βρει στέγη. Δάσκαλοι, στρατιωτικοί δεν μπορούν να βρουν στέγη. Ένα ακόμα πρόβλημα είναι η φοιτητική στέγη. Φοιτητικές στέγες δεν κατασκευάζονται, δεν ανακαινίζονται, με αποτέλεσμα τα ενοίκια να είναι στα ύψη και πολλά παιδιά να μην μπορούν να σπουδάσουν εκτός του τόπου τους», δήλωσε ο κ. Ρεβύθης.

«Η εξοχική κατοικία είναι ένας θεσμός πολλών ετών. Κανείς δεν πίστευε ότι η εξοχική κατοικία θα έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην ανάπτυξη της ελληνικής κτηματαγοράς. Λόγω των εξαιρετικών κατασκευών αλλά και των περιορισμένων οικοπέδων και ακινήτων δυστυχώς οι τιμές έχουν εκτοξευτεί σε τουριστικές περιοχές».

Από την πλευρά της η Στράφτη Ναταλία, Deputy CEO Grivalia Hospitality, μίλησε για τις στρατηγικές κινήσεις της Grivalia στον τουρισμό λέγοντας ότι αυτή την ώρα ο Όμιλος απασχολεί 1400 εργαζομένους ενώ στο προσεχές διάστημα το προσωπικό θα ξεπερνά τους 2000. «Αυτή τη στιγμή μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία είναι η εύρεση του προσωπικού και ιδιαίτερα εξειδικευμένου προσωπικού στον χώρο υπερπολυτελούς φιλοξενίας», τόνισε η κ. Στράφτη.

Αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος, σημείωσε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν έτοιμα ακίνητα με τις προδιαγραφές που απαιτούνται με αποτέλεσμα να προχωρούν στην αγορά εκτάσεων προκειμένου να τις αναπτύξουν με συγκεκριμένες προδιαγραφές. «Αυτό έχει αδειοδοτικές δυσκολίες τις οποίες καλούμαστε να τις ξεπεράσουμε», είπε η κ. Στράφτη και επεσήμανε ότι «η Ελλάδα συνολικά υστερεί στον κλάδο  υπερπολυτελούς φιλοξενίας παρά το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα».

Για τις επενδύσεις στον τουρισμό μίλησε ο Πιπιλής Αλέξης, Head of Hospitality & Business Development, Prodea Investments λέγοντας ότι «η  Ελλάδα σε αυτό το πλαίσιο που βρισκόμαστε τώρα μπορεί να έχει κάποια προβλήματα, ωστόσο τα νέα εργαλεία που προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση θα διαλευκάνει το τοπίο για επιχειρήσεις όπως η  Prodea Investments που επενδύουν στον τουριστικό κλάδο».

Μιλώντας για την εξοχική κατοικία ο κ. Πιπιλής, τόνισε ότι ένας στόχος είναι ο «λευκός τουρισμός, να δούμε πως μπορούμε να φέρουμε στην εξοχική κατοικία ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να συνταξιοδοτηθούν και να διαμείνουν σε παλαιότερα ακίνητα που σήμερα δεν είναι τόσο ελκυστικά».  

Την ενότητα «Τουριστικό real estate – Η σύγχρονη εκδοχή», συντόνισε ο δημοσιογράφος Μάνος Νιφλής

Live το συνέδριο:

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων: Υποδομών και Μεταφορών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, καθώς επίσης και της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων, του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Πλατινένιος Χορηγός Prodea Investments, Χρυσός Χορηγός Trade Estates, Αργυρός Χορηγός Eurolife FFH, Noval Property, Χορηγοί Alpha Real Estate Services, ΔΕΗ, Dimand, Grecotel, Revithis & Partners.