Quantcast

To 2024 είναι έτος Ευρωεκλογών. Οι ακροατές του realfm97.8 ρωτούν για τη δράση και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα μεγάλα ζητήματα της εποχής και της καθημερινότητας. Tο realeurope απαντά!

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά να ανοίξουν όλα τα σημεία διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα

Τη βαθιά ανησυχία τους εκφράζουν οι ευρωβουλευτές για την καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και τον κίνδυνο λιμοκτονίας του πληθυσμού. 

Σε ψήφισμα που ενέκρινε η ολομέλεια, οι ευρωβουλευτές καλούν το Ισραήλ να επιτρέψει αμέσως και να διευκολύνει την πλήρη παράδοση βοήθειας προς τη Γάζα, μέσω όλων των σημείων διέλευσης, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη για γρήγορη, ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Επιπλέον, επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους για άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο διαφαινόμενος κίνδυνος μαζικής λιμοκτονίας στη Γάζα, καθώς και για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατάει η Χαμάς.

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν απερίφραστα την παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας και τις επιθέσεις κατά των ανθρωπιστικών αποστολών. Καταδικάζουν επίσης σθεναρά τις επανειλημμένες επιθέσεις κατά αμάχων που ζητούν βοήθεια, ανθρωπιστικών και ιατρικών εγκαταστάσεων και εργαζομένων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την έκρηξη της εξτρεμιστικής βίας από Ισραηλινούς εποίκους και τις επιθέσεις από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ κατά Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, οι οποίες έχουν ήδη προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων και τον τραυματισμό χιλιάδων αμάχων Παλαιστινίων.