Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, δύο οικογένειες θρηνούν απώλειες και οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβησαν οι δύο τραγωδίες, όπως αναφέρει η dimokratiki.
Το πρώτο περιστατικό αφορά 73χρονο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά την 5η Μαϊου 2025 και 11.00, όταν – υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες – έπεσε από σκαλωσιά στην οδό Κόρδιγκτων κατά τη διάρκεια εργασιών. Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς, δύο ημέρες αργότερα, το πρωί της Δευτέρας 6 Μαΐου, υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του.
Η δεύτερη τραγωδία εκτυλίχθηκε την ίδια ημέρα, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Ασγούρου. Ο 74χρονος οδηγούσε τρακτέρ για αγροτική εργασία όταν – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – το όχημα ανετράπη σε δύσβατο σημείο και κατέληξε σε χαράδρα. Ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από το γεωργικό μηχάνημα και εντοπίστηκε αργότερα από τη σύζυγό του, η οποία ανήσυχη για την απουσία του πήγε να τον αναζητήσει.
Η ειδοποίηση στις αρχές έγινε άμεσα, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Δυστυχώς, οι διασώστες διαπίστωσαν πως ο 74χρονος ήταν ήδη νεκρός. Το σώμα του ανασύρθηκε από τη χαράδρα με τη συνδρομή πυροσβεστών.
Για τα δύο δυστυχήματα έχει ξεκινήσει προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου.