Θέλετε να κάνετε το ψωμί πιο υγιεινό και να το καταναλώνετε άφοβα; Τι δείχνουν οι έρευνες και τι σας συμβουλεύουν οι ειδικοί να κάνετε για να απολαύσετε το ψωμί που πολλοί από εσάς αγαπάτε και δεν θέλετε να λείπει από το τραπέζι σας.
Όταν το ψωμί ψήνεται, μετατρέπεται η υγρή, γεμάτη φυσαλίδες ζύμη σε μια μαλακή αφράτη φρατζόλα. Η θερμότητα του φούρνου, σε συνδυασμό με το νερό στη ζύμη, αναγκάζει το άμυλο στο αλεύρι να διογκωθεί και να ζελατινοποιηθεί. Το ίδιο συμβαίνει όταν το αλεύρι προστίθεται σε μια σάλτσα και μαγειρεύεται μέχρι να πήξει.
Αυτά τα ζελατινοποιημένα άμυλα είναι πιο εύπεπτα, καθιστώντας τη γλυκόζη (σάκχαρα) που περιέχουν αυτά τα άμυλα πιο εύκολη για τα κύτταρά μας. Αυτό ισχύει για πολλές φρεσκομαγειρεμένες αμυλούχες τροφές, ιδιαίτερα για εκείνες που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ή είναι φτιαγμένες από αλεύρι.