Quantcast
Κίεβο: Πιθανές συνομιλίες Ζελένσκι-Πούτιν τις προσεχείς ημέρες - Τι απαντά το Κρεμλίνο - Real.gr

Κίεβο: Πιθανές συνομιλίες Ζελένσκι-Πούτιν τις προσεχείς ημέρες – Τι απαντά το Κρεμλίνο

Τις προσεχείς ημέρες μπορεί να υπάρξουν απευθείας συνομιλίες μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας και της Ρωσίας για την κατάπαυση του πυρός.

Όπως μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinfrom, τη δήλωση αυτή έκανε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο RBS ο σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντολιάκ.

«Είναι προφανές, ότι μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, είναι οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο προέδρων και είναι αυτό πάνω στο οποίο εργαζόμαστε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγουμε τώρα. Δουλεύουμε πάνω σε κείμενα τα οποία οι πρόεδροι θα μπορούν να συζητήσουν και να υπογράψουν», δήλωσε ο Ποντολιάκ.

Σύμφωνα με τον Ποντολιάκ, αυτό θα συμβεί σύντομα «επειδή αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να τελειώσει αυτός ο πόλεμος».

«Έχουμε σε μεγάλο βαθμό την πεποίθηση, ότι τις προσεχείς μέρες θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αντίδραση του Κρεμλίνου για το δημοσίευμα των Financial Times

«Πολύ νωρίς για να αποκαλυφθούν πιθανές συμφωνίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας το δημοσίευμα των Financial Times που έκανε λόγο για ειρηνευτικό προσχέδιο 15 σημείων ανάμεσα στις δύο χώρες. 

Είναι πολύ νωρίς να αποκαλυφθεί οποιαδήποτε σειρά πιθανών συμφωνιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για την επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε τρία άτομα που συμμετείχαν στις συνομιλίες ότι το σχέδιο περιελάμβανε κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων, εάν το Κίεβο δηλώσει ουδετερότητα και αποδεχτεί όρια στις ένοπλες δυνάμεις του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ REAL.GR

Top Ειδήσεις