Quantcast
Έξοδος Αγίου Πνεύματος: Πάνω από 55.000 οχήματα εγκατέλειψαν την Αττική - Real.gr

Έξοδος Αγίου Πνεύματος: Πάνω από 55.000 οχήματα εγκατέλειψαν την Αττική

​Κορυφώνεται η έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με τους κατοίκους της Αθήνας και των άλλων αστικών κέντρων να φεύγουν μαζικά προς κοντινούς, και όχι μόνο, προορισμούς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις έξι το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν περάσει από τα διόδια της Αθηνών – Λαμίας 24.786 οχήματα, ενώ στο ίδιο διάστημα από την Αθηνών – Κορίνθου πέρασαν 30.840 οχήματα. Η κίνηση είναι κατά διαστήματα αυξημένη σε συγκεκριμένα τμήματα των δυο μεγάλων εθνικών οδών -κυρίως στην Αθηνών – Κορίνθου έως και μετά το Χαϊδάρι, ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν και στα διόδια.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Λιμενικού, από τον Πειραιά προς Αργοσαρωνικό σήμερα έφυγαν σχεδόν 9.000 πολίτες (8.829). Συνολικά, από Πειραιά εκτιμάται ότι αναχωρούν σήμερα 19.159 επιβάτες, από Ραφήνα 9.050 επιβάτες και από Λαύριο 4.692 επιβάτες.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Η Ελληνική Αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή από σήμερα, Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2025, έως και τη Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2025, αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας.

Για τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Συγκεκριμένα για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών θα ισχύει την Παρασκευή (6/6) από τις 16:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο (7/6) από τις 08:00 έως τις 13:00.

Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει τη Δευτέρα (9/6) από τις 16:00 έως τις 23:00.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ REAL.GR

Top Ειδήσεις