Quantcast

Κουράγιο, το νέο εθνικό θαύμα δεν είναι μακριά!

Η ιστορία ανοίγει σήμερα μικρή παρένθεση στα δραματικά γεγονότα των ημερών, για να μας θυμίσει ότι σαν σήμερα, στις 22 Ιανουαρίου του 1830, η Ελλάδα γινόταν επιτέλους ανεξάρτητο κράτος!
Η ιστορία ανοίγει σήμερα μικρή παρένθεση στα δραματικά γεγονότα των ημερών, για να μας θυμίσει ότι σαν σήμερα, στις 22 Ιανουαρίου του 1830, η Ελλάδα γινόταν επιτέλους ανεξάρτητο κράτος! Εκείνη την ημέρα υπογραφόταν το ιστορικό Πρωτόκολλο του Λονδίνου από την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Ρωσία. Η επανάσταση του «’21» έφερνε το αποτέλεσμά της και η καταπληγωμένη Ελλάδα του Μοριά και της Ρούμελης γινόταν ανεξάρτητο κράτος! Αλίμονο, όμως, τόσο ανεξάρτητο όσο είναι και σήμερα, αφού ουδέποτε σε αυτά τα 187 χρόνια υπήρξε πραγματικά ελεύθερο και ανεξάρτητο.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ότι στο διάστημα αυτό πέρασαν από την ηγεσία της πατρίδας, με συνεχείς εναλλαγές καθεστώτων, 7 βασιλείς, 15 Πρόεδροι Δημοκρατίας (δύο εξ αυτών με διπλή θητεία), 191 πρωθυπουργοί (αρκετοί εξ αυτών με πολλαπλή θητεία) και 4 δικτάτορες. Και ότι η πατρίδα είχε αναρίθμητα θύματα σε τρεις ελληνοτουρκικούς πολέμους, δύο βαλκανικούς, δύο παγκόσμιους, τρεις εμφύλιους, αλλά και σε τέσσερις επαναστάσεις. Βγήκε όμως, μετά από όλα αυτά, τριπλάσια σε έκταση και πολλαπλάσια σε πληθυσμό, έχοντας επικεφαλής κορυφαίους ηγέτες. Ανάμεσά τους ο Καποδίστριας, ο Τρικούπης και ο Βενιζέλος. Καμιά χώρα δεν έχει δοκιμάσει τόσες περιπέτειες όσες η Ελλάδα!

ΑΣ ΕΙΝΑΙ, όμως. Η παρένθεση κλείνει, καθώς σπουδαία γεγονότα, ελληνικά και διεθνή, σφραγίζουν την επικαιρότητα των ημερών. Ανάμεσά τους η ορκωμοσία την Παρασκευή του νέου πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν η εκλογή του θα βγει σε καλό για την ανθρωπότητα, ειδικότερα όμως για την Ελλάδα. Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτηρίζεται απρόβλεπτος, ανορθόδοξος και ακραία αντισυμβατικός. Ας παρηγορηθούμε με το γεγονός ότι περιβάλλεται και από δυο-τρεις Ελληνες συμβούλους, καθώς και με το ότι η δύναμη της ομογένειας παραμένει επιβλητική…

Η ΕΛΛΑΔΑ
των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όμως, βιαστική όπως τη θέλει ο πρωθυπουργός της, βροντάει κάθε τόσο την πυγμή της στο τραπέζι της δημόσιας ζωής με αιφνιδιασμούς, όπως αυτός της Δευτέρας κατά τις ετήσιες κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις, όταν σύσσωμη η ηγεσία τους «αποκεφαλίστηκε», παρασύροντας ακόμη και αυτόν τον αρχηγό της Αεροπορίας, αν και «ευρισκόμενο σε διατεταγμένη υπηρεσία στο εξωτερικό»!.. Καμιά δεκαριά αντιστράτηγοι πήραν εξιτήριο για το σπίτι τους ακριβώς τις ημέρες που τα «F-16» του Ερντογάν «χόρευαν» περιπαικτικά πάνω από τα ελληνικά νησιά…

ΚΑΙ ΞΑΝΑΒΡΟΝΤΗΞΑΝ την πυγμή τους οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μεσοβδόμαδα, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με εκείνη την αιφνιδιαστική παρέμβασή τους στα θέματα των ΜΜΕ, στα οποία η κρίση έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παρενέβη στο θέμα του κλονιζόμενου ΔΟΛ με στόχο όχι μόνο να τον περισώσει, αλλά και να τον θέσει στην υπηρεσία του μέσω του έμπιστου υψηλόβαθμου στελέχους του και παλαιού συνεργάτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Μουλόπουλου. Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα, ίσως απροσδόκητη… Οπότε αλίμονο στην ήδη καταπληγωμένη δημοσιογραφία.

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ο Αλέξης Τσίπρας κλείνει δύο χρόνια στην εξουσία, με πολλά ΠΛΗΝ, ελάχιστα ΣΥΝ και κατήφορο στις δημοσκοπήσεις. Πριν από λίγες ημέρες ο αντίπαλός του Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε έναν χρόνο ως αρχηγός της υπό… γενική αναστάτωση Νέας Δημοκρατίας, με τους άσπονδους, όμως, φίλους του να του θυμίζουν ότι τέτοιες πάλι ημέρες, στις 23 Ιανουαρίου του 2004, ο ρεαλιστής πατέρας του Κωνσταντίνος αποχωρούσε αλώβητος από την πολιτική σκηνή. Ο Ιανουάριος είναι «θηλυκός» μήνας για την ελληνική δημόσια ζωή. Γεννοβολάει γεγονότα, προωθεί εξελίξεις, αφήνει αινίγματα, καθώς μάλιστα οι ανθέλληνες Σόιμπλε και Τόμσεν μπήγουν κάθε ημέρα και περισσότερο τα δόντια τους στην απροστάτευτη Ελλάδα.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, αποκαμωμένος από την εφτάχρονη κρίση και παγωμένος από τις φαγωμάρες των δανειστών του, προσδοκά από τους θρονιασμένους στις καρέκλες τους πολιτικούς αρχηγούς μια ΥΣΤΑΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ, από εκείνες που σημειώνει με κεφαλαία η ιστορία των 187 ετών. Ετσι που με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με την εθελοντική προσφορά τής καλώς εννοούμενης ελληνικής δημοσιογραφίας να φτάσει η πατρίδα στο σωτήριο έτος 2021. Τότε δηλαδή που -θέλουν, δεν θέλουν οι Σόιμπλε και Τόμσεν- θα είναι σίγουρα το καμάρι της Ευρώπης!..

ΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ από τώρα όλοι ότι ένα νέο εθνικό θαύμα δεν είναι μακριά!..