Διεθνολόγοι στον realfm: Ο Ερντογάν γίνεται επικίνδυνος

Ι. Μάζης: Γίνεται πιο επικίνδυνος για την Ελλάδα και όχι μόνο για την Ελλάδα – Γ. Φίλης: Θα είναι πολύ δύσκολοι οι επόμενοι μήνες - Τι λένε για το ενδεχόμενο «θερμού» επεισοδίου με την Ελλάδα
Δύο διακεκριμένοι επιστήμονες, ο Ιωάννης Μάζης και ο Γιώργος Φίλης ανέλυσαν στον realfm 97,8 και τον Γιώργο Χουδαλάκη, την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος, τόσο για την Τουρκία όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

«Για την Τουρκία σημαίνει ένα βαθύτατο διχασμό. Θα έλεγα τριχασμό, τουλάχιστον», επισήμανε ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Μάζης.

Στο ερώτημα εάν αμβλύνεται το ενδεχόμενο «θερμού» επεισοδίου με την Ελλάδα, ο κ. Μάζης είπε: «Τουναντίον, οξύνεται».

Και τόνισε: «Για να μπορέσει, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συσπειρώσει το εσωτερικό του, το οποίο θα εξεγείρεται, γίνεται πιο επικίνδυνος για την Ελλάδα, και όχι μόνο για την Ελλάδα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΖΗΣ

Ο καθηγητής γεωστρατηγικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, Γιώργος Φίλης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ο κ. Ερντογάν θα το θεωρήσει πολύ μεγάλη νίκη και αυτό είναι το δυστύχημα της όλης υπόθεσης, υπό την έννοια ότι δεν θα καταλάβει και δεν θα διδαχθεί από το αποτέλεσμα. Θα θεωρήσει, για άλλη μία φορά, ότι πέτυχε αυτό που ήθελε, άρα θα γίνει πιο επικίνδυνος και πιο απολυταρχικός».

«Θα είναι πολύ δύσκολοι οι επόμενοι μήνες», είπε ο κ. Φίλης και τόνισε πως «υπάρχει μεγάλο θέμα με τον Ελληνισμό. Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο, το πρόβλημα ίσως να εστιάζεται περισσότερο στην Κύπρο, παρά στην Ελλάδα, αν θα μπορούσαμε να πούμε πού θα επικεντρωθεί η επιθετικότητα του κ. Ερντογάν και η εξαγωγή της αστάθειας».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΗΣ


Παπαδημούλης:Το δημοψήφισμα αναδεικνύει μια διχασμένη Τουρκία – Τι είπε στον realfm

Κουμουτσάκος: Προσβλέπουμε σε μία ειρηνοποιό Άγκυρα

Λοβέρδος: Στην Τουρκία δημιουργείται πλέον καθεστώς Καίσαρα

Ποτάμι:Ο Ερντογάν να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα