Ελβετία: Η κυβέρνηση εμπόδισε εξαγωγές όπλων που θα μπορούσαν να καταλήξουν στην Υεμένη

Το υπουργικό συμβούλιο εμπόδισε εξαγωγές όπλων που θα μπορούσαν να καταλήξουν στην εμπόλεμη χώρα.
 Η ελβετική κυβέρνηση εμπόδισε  εξαγωγές στρατιωτικού υλικού αξίας περίπου 19 εκατομμυρίων φράγκων (17,4 εκατομμύρια ευρώ) σε κράτη της Μέσης Ανατολής, καθώς υποπτεύεται ότι θα μπορούσαν να καταλήξουν να χρησιμοποιηθούν στην εμπόλεμη Υεμένη, όπου η τελευταία φάση της ένοπλης σύρραξης διαρκεί έναν χρόνο.

Η κυβέρνηση της χώρας ενέκρινε εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας περίπου 185 εκατ. ελβετικών φράγκων στην περιοχή, κυρίως ανταλλακτικά και εξαρτήματα συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας που προορίζονται για την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν, την Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που όπως υποστήριξε η Ζυρίχη είναι απίθανο να αναπτυχθούν στην Υεμένη.

Εντούτοις, απέρριψε αιτήματα ελβετικών εταιρειών –που δεν κατονομάστηκαν– για αποστολή όπλων μικρών διαμετρημάτων, πυρομαχικών, ανταλλακτικών, 25.000 χειροβομβίδων και 8.000 και πλέον οβίδων, όπως ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο της ουδέτερης χώρας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Παράλληλα εμπόδισε την αποστολή ενός τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού στο Κατάρ για δοκιμή και εξαγωγές μεγάλων ποσοτήτων πυρομαχικών όπλων μικρών διαμετρημάτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.