Quantcast

«Ηφαίστειο» η Ουκρανία

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Κριμαίας δεσμεύτηκε ότι η περιοχή θα έχει ενταχθεί στη Ρωσία έως τα τέλη Μαρτίου. 11 φυλάκια στα χέρια των Ρώσων. Στις ΗΠΑ ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας. Πούτιν σε Μέρκελ και Κάμερον: «Οι φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας είναι νόμιμες». (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)
Συνεχίζεται το διπλωματικό μπρα ντε φερ μεταξύ Μόσχας και Δύσης για την κρίση στην Ουκρανία λίγα εικοσιτετράωρα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου στην Κριμαία.

Δείτε το χρονικό των εξελίξεων

12.41 Δηλώσεις θα κάνει ο Γιανουκόβιτς αύριο, Τρίτη, στο Ροστόφ επί του Ντον, στη νότια Ρωσία, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

11.07 Το Κίεβο επισκέπτεται σήμερα ο Ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών, Τίτους Κορλάτεαν στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλονται από τη Ρουμανία, για την ειρηνική επίλυση, μέσω διαλόγου, της οξείας κρίσης στην Ουκρανία.

10.29 Ο φιλορώσος πρωθυπουργός της Κριμαίας θα παραχωρήσει το δικαίωμα στους κατοίκους της περιοχής να κατέχουν ρωσικό ή ουκρανικό διαβατήριο σε περίπτωση προσάρτησης της ουκρανικής περιοχής στη Ρωσία μετά το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

09.30 Ο Κινέζος πρόεδρος Ξι Ζινπίνγκ είπε στον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, ότι όλες οι πλευρές πρέπει να δράσουν με ηρεμία και αυτοσυγκράτηση όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία

00:39 Μια ομάδα φιλορώσων ενόπλων που φορούσαν στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά κατέλαβε άλλο ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία.

Η ομάδα, αποτελείτο από 80 μέλη και υποστηριζόταν από 50 πολίτες, απέκλεισε την είσοδο στο αεροδρόμιο κοντά στο χωριό Σάκι και έστησε σημεία ελέγχου με πολυβόλα.

20.42 Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Ντέιβιντ Κάμερον ότι «επιθυμεί να εξευρεθεί μια διπλωματική λύση στην κρίση» στην Ουκρανία, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών.

Τι προηγήθηκε

19.41 Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε ότι το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο βρίσκεται «στο πλευρό της Ουκρανίας».

18.24 Η Μέρκελ και ο Ερντογάν συμφώνησαν ότι ο κίνδυνος σύγκρουσης στην Κριμαία πρέπει να εξαλειφθεί και ότι το δημοψήφισμα το οποίο σχεδιάζεται να διεξαχθεί στην Κριμαία είναι «εξαιρετικά αμφιλεγόμενο» και «παράνομο», σύμφωνα με μια κοινή της ανακοίνωση η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα από τη γερμανική κυβέρνηση.

Το χρονικό των τελευταίων εξελίξεων

Τρίτη απόπειρα να εισέλθουν στην Κριμαία

Κίεβο: Η Κριμαία είναι και θα παραμείνει ουκρανική

Λαβρόφ: Η Μόσχα είναι ανοικτή σε έναν «ειλικρινή» διάλογο