Quantcast

Λιβύη: Προσπάθησαν να εφορμήσουν και στο υπ. Εσωτερικών

Εκτός από το υπουργείο Εξωτερικών, που περικυκλώθηκε χθες από ομάδες ενόπλων
Εκτός από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο περικύκλωσαν χθες ένοπλοι, ομάδες ενόπλων προσπάθησαν επίσης ανεπιτυχώς να εφορμήσουν στο υπουργείο Εσωτερικών και στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της Λιβύης Άλι Ζεϊντάν.

«Οι επιθέσεις αυτές δεν θα μας ρίξουν ποτέ και δεν θα παραδοθούμε», σημείωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Αυτοί που νομίζουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση κάνουν λάθος. Είμαστε πολύ ισχυροί και αποφασισμένοι», πρόσθεσε, όπως μετέδωσε το Ρόιτερς.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε «επιθέσεις και πράξεις δολιοφθοράς κατά της έδρας του υπουργείου Εσωτερικών και αυτής της κρατικής τηλεόρασης από άλλες ομάδες με άλλα κίνητρα», από αυτά που έχουν αυτοί που περικύκλωσαν το υπουργείο Εξωτερικών.

Το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Lana υποβάθμισε το περιστατικό στο υπουργείο Εσωτερικών, μεταδίδοντας ότι επρόκειτο για καθιστική διαμαρτυρία αξιωματικών οι οποίοι κινητοποιήθηκαν για μισθολογικά ζητήματα και θέματα προαγωγών.

Κατά την συνέντευξή του ο Λίβυος πρωθυπουργός κάλεσε επίσης τον πληθυσμό να στηρίξει την κυβέρνηση απέναντι στις ένοπλες αυτές ομάδες, «οι οποίες θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα» και σημείωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θέλει «να μπει σε αντιπαράθεση με κανέναν».

«Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα και να τρομοκρατήσουν τους ξένους και τις πρεσβείες. Ελπίζω ότι οι πολίτες θα τους αντιμετωπίσουν», είπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ