Quantcast

Νέα πολύνεκρη έκρηξη στη Δαμασκό

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 29 ακόμη τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 29 ακόμη τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε σήμερα μπροστά από το αστυνομικό τμήμα της χριστιανικής συνοικίας της παλιάς πόλης της Δαμασκού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Sana.

«Ένας εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί κάτω από ένα αυτοκίνητο στην πλατεία της Μπαμπ Τούμα εξερράγη σήμερα προκαλώντας τον θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 29», μετέδωσε το Sana, το οποίο κατηγόρησε για την έκρηξη «μια ένοπλη τρομοκρατική ομάδα».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επεσήμανε από την πλευρά του ότι 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από την έκρηξη αυτή.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους επίθεση που σημειώνεται στη συνοικία αυτή, μια από τις πιο παλιές της Δαμασκού. Μεγάλο μέρος της χριστιανικής κοινότητας έχει ταχθεί υπέρ του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Sana, εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κοντά σε ένα τέμενος μεταξύ των συνοικιών Σμπέινε και Ασάλι στη Δαμασκό.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συνολικά σήμερα έχουν σκοτωθεί στη Συρία τουλάχιστον 55 άνθρωποι - 19 πολίτες, 11 εξεγερμένοι και 25 στρατιώτες - σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό του Παρατηρητηρίου.