Quantcast

Νέες διαδηλώσεις στην Ισπανία

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ξανακατέβηκαν στους δρόμους της Μαδρίτης διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές.
Υπό τους ήχους εκκωφαντικών σφυριγμάτων, εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν την Παρασκευή στο κέντρο της Μαδρίτης, καταγγέλλοντας την «απάτη» των νέων δημοσιονομικών περικοπών, που πλήττουν κατά κύριο λόγο τη μεσαία τάξη.

Αφότου ανακοινώθηκαν τα νέα οικονομικά μέτρα τον Ιούλιο, που κατά κύριο λόγο περιλαμβάνουν αιματηρές περικοπές στον δημόσιο τομέα, οι διαδηλώσεις στην Ισπανία έχουν πολλαπλασιασθεί και οι δημόσιοι υπάλληλοι έκτοτε κατεβαίνουν στους δρόμους σχεδόν κάθε Παρασκευή την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος.

«Τούτη η κρίση είναι μία απάτη και θα πρέπει να καταγγείλουμε το ψεύδος αυτό. Αυτή η κρίση είναι κρίση των τραπεζών», τόνισε ο οδηγός λεωφορείου Πέδρο Φλόρες, ο οποίος κρατούσε μία επιγραφή που τόνιζε: «καταστρέφοντας τους δημοσίους υπαλλήλους, είναι οι πλούσιοι ιδιώτες που κερδίζουν».

«Οι τράπεζες πλούτισαν στα καλά χρόνια και σήμερα εμείς θα πρέπει να πληρώσουμε για τα χρέη τους, την ώρα που ο κόσμος είναι άνεργος», τόνισε ο ίδιος, καταγγέλλοντας τον άδικο προϋπολογισμό που «αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες.

«Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι αυτοκτονούν επειδή τους παίρνουν τα σπίτια και χάνουν τα πάντα», πρόσθεσε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας τη χθεσινή αυτοκτονία ενός 53χρονου στη Γρανάδα, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στην αυλή της κατοικίας του πριν την άφιξη των κλητήρων που επρόκειτο να του κάνουν έξωση.

«Διαμαρτυρόμεθα κάθε Παρασκευή κατά των μισθολογικών περικοπών, κατά του υπερβολικού αριθμού των θέσεων για πολιτικούς στη δημόσια διοίκηση, που είναι εκείνοι που κερδίζουν τα περισσότερα. Εμείς δεν κερδίζουμε πάνω από 1000 ευρώ το μήνα, το περισσότερο 1.500», τονίζει από την πλευρά της η Κριστίνα Εσκοριάλ, εργαζόμενη στο Δήμο της Μαδρίτης.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ