Στους δρόμους οι Πορτογάλοι κατά της λιτότητας

Το απόγευμα η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2013...
Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σήμερα εναντίον της λιτότητας μπροστά από το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας όπου οι βουλευτές ετοιμάζονται να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό για το 2013 που επιβάλλει μια άνευ προηγουμένου λιτότητα.

"Λέμε όχι στην τρόικα και σ' αυτές τις πολιτικές", "Πρέπει να τελειώνουμε μ' αυτή την πολιτική πριν μας τελειώσει αυτή", γράφουν τα πανό που κρατούν οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έπειτα από έκκληση του κύριου πορτογαλικού συνδικάτου, του CGTP.Σε κάθε διαδήλωση, οι διαδηλωτές βάζουν στόχο την τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) που αντιπροσωπεύει τους πιστωτές της Πορτογαλίας, μια χώρα η οποία δέχεται οικονομική βοήθεια από το Μάιο του 2011.

"Είναι κλοπή, ο λαός είναι αυτός που πληρώνει", "μισθοί μπλοκαρισμένοι, μέλλον υποθηκευμένο", "ανεργία στην Πορτογαλία, εθνική ντροπή", φώναζαν άλλοι διαδηλωτές, οι οποίοι έδειχναν κόκκινες κάρτες εν είδει προειδοποίησης προς την κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο την ώρα που οι βουλευτές προχωρούσαν σε μια τελευταία συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013 πριν από την τελική ψηφοφορία, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο προϋπολογισμός προβλέπεται ότι θα εγκριθεί χωρίς δυσκολία, στο μέτρο που η κεντροδεξιά κυβέρνηση διαθέτει άνετη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.