Quantcast

Το ροζ διαμάντι «νίκησε» το πορτοκαλί

Πουλήθηκε στην αστρονομική τιμή των 83 εκατ. δολαρίων.
Στην αστρονομική τιμή των 83 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε χθες στην Γενεύη, από το οίκο δημοπρασιών Sotheby’s, το «Ροζ Αστέρι» ένα πανέμορφο και τεράστιο διαμάντι.

Το 59,60 καρατίων διαμάντι και μεγέθους 2.69cm Χ 2.06cm, εξορύχτηκε κάπου στην Αφρική το 1999 σε εξόρυξη διαμαντιών της De Beers, (σκοπίμως δεν λένε την ακριβή τοποθεσία εύρεσής του) και η επεξεργασία του διήρκησε για δύο χρόνια πριν εκτεθεί στο Μονακό το 2003.

Αρχικά η ονομασία του ήταν «Το Ροζ του Στάινμετζ» και πουλήθηκε σε ιδιώτη το 2007 για άγνωστο ποσό, ενώ στη συνέχεια του δόθηκε η σημερινή του ονομασία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η δημοπρασία κράτησε μόλις πέντε λεπτά και ο αγοραστής στο δωμάτιο δήλωσε πως εκπροσωπεί κάποιον που δεν θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του.

Η τιμή εκκίνησης του διαμαντιού ήταν τα 48 εκατ. δολάρια, ενώ μόλις κατοχυρώθηκε ο νικητής, οι περίπου 150 άνθρωποι που βρισκόντουσαν στην αίθουσα ξέσπασαν αυθόρμητα σε χειροκροτήματα και ταυτόχρονα στην αίθουσα άρχισε να παίζει η μουσική επένδυσης της ταινίας «Ροζ Πάνθηρας».

Προχθές ένα πορτοκαλί διαμάντι 14,82 καρατίων, το μεγαλύτερο του είδους του, δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christie’s χθες στη Γενεύη της Ελβετίας στην τιμή ρεκόρ των 35,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr