Quantcast

Αμετακίνητος ο Γ.Ραγκούσης – Νέο «άδειασμα» στον Δ.Ρέππα

«Αντάρτικο» από 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τι τους απάντησε ο Γ. Ραγκούσης (VIDEO)

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Γιάννης Ραγκούσης στους ιδιοκτήτες ταξί στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης στο υπουργείο Υποδομών. «Δεν πρόκειται να σας κοροϊδέψουμε. Δεν πρόκειται να σας αιφνιδιάσουμε. Δεν πρόκειται να ξυπνήσετε μία μέρα και να μάθετε ότι χθες υπεγράφη η τάδε απόφαση» είπε στους αυτοκινητιστές.

Ο υπουργός Υποδομών τους κατηγόρησε ότι προχώρησαν αιφνιδιαστικά σε κινητοποιήσεις πριν απαντήσει το υπουργείο και την ώρα που ο ίδιος απουσίαζε στις ΗΠΑ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης «άδειασε» εκ νέου τον προκάτοχο του Δημήτρη Ρέππα για την συμφωνία που είχε επέλθει μεταξύ του υπουργείου και ιδιοκτητών ταξί για το άνοιγμα του επαγγέλματος. «Είχατε πράγματι καταλήξει σε μία συμφωνία με τον προηγούμενο υπουργό. Αυτό δεν σας το αμφισβήτησα ποτέ. Δεν καταλάβατε όμως ότι αυτό το προεδρικό διάταγμα θα το υπέγραφε ο Γιάννης Ραγκούσης με τον οποίο δεν είχατε μιλήσει ποτέ. Εάν είχε συνέλθει το υπουργικό συμβούλιο, και είχαμε αποφασίσει, ότι πρέπει να μείνει κλειστό το επάγγελμα των ταξί τότε αυτό θα δέσμευε τον οποιοδήποτε ερχόταν στην θέση του κ. Ρέππα».

Παράλληλα, επέμεινε στην θέση του ότι το άνοιγμα των επαγγελμάτων έχει ήδη νομοθετηθεί και δεν πρόκειται να υπάρξει εξαίρεση για τους ιδιοκτήτες ταξί. «Έχω άλλη άποψη (από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία) και δεν έχω καμία κυβερνητική απόφαση να με δεσμεύει, μάλιστα υπάρχει μία συλλογική κυβερνητική απόφαση για το αντίθετο».

ΝΔ: «Αρχιτέκτονας» του χάους ο Ραγκούσης

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε τον υπουργό Υποδομών ότι η αρνητική στάση του οφείλεται στη «βεντέτα» με τον προκάτοχο του, Δημήτρη Ρέππα. «Ο ίδιος δήλωσε στους εκπροσώπους των οδηγών ταξί ότι η εμμονή του στο αυταρχικό ''έτσι θέλω'' οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ''βεντέτα' με τον προκάτοχο του κ. Ρέππα».

Η Συγγρού θέτει στο στόχαστρο της και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτηρίζει «παρατηρητή» των όσων διαδραματίζονται. «Βέβαιο είναι ότι όλα αυτά γίνονται με τον κ. Παπανδρέου σε ρόλο παρατηρητή, που αρνείται να εγκρίνει ό,τι του φέρνουν οι υπουργοί του, όσο αντίθετα κι αν είναι αυτά» σημείωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Η ΝΔ δεν παρέλειψε για μία ακόμη φορά να καλέσει τους οδηγούς ταξί να επιδείξουν υπευθυνότητα και να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών και οδικών αξόνων. «Η επιδίωξη του κ. Ραγκούση να προκαλέσει κοινωνικές συγκρούσεις δεν πρέπει να περάσει».

«Αντάρτικο» από 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα ταξί

Την άμεση σύγκληση του διευρύμενου ΚΤΕ Μεταφορών με την παρουσία του αρμόδιου Υπουργού κ. Γιάννη Ραγκούση ζητούν με επιστολή τους 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκείμενου να ενημερωθούν για τις προθέσεις του Υπουργείου γύρω από το ζήτημα της απελευθέρωσης των ταξί. Στην επιστολή τους οι βουλευτές, αναφερόμενοι στο ζήτημα που έχει προκύψει από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των ιδιόκτητων, κάνουν λόγο για «ένα σοβαρό πλήγμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία και τον τουρισμό».

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές: Τ. Αντωνίου, Ν. Σαλαγιάννης, Ν. Αλευράς, Χ. Αράπογλου, Κ. Καρτάλης, Σ. Γιαννακά, Θ. Ρομπόπουλος, Γ. Βούρος, Λ. Γρηγοράκος, Ο. Κωνσταντινόπουλος, Μ. Τζελέπης, Σ. Μερεντίτη, Β. Γερανίδης, Δ. Λιντζέρης, Δ. Καρύδης, Εύα Καιλή, Β. Γιουματζίδης, Ο. Ρεντάρη, Μ. Κατρίνης

Την ίδια ώρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου σε δηλώσεις του τάσσεται κατά της απευλευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί. «Η άναρχη απελευθέρωση που πηγάζει από την νεοφιλελεύθερη άποψη ότι η αυτορύθμιση της αγοράς λύνει όλα τα προβλήματα δεν μπορεί να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον». 

Η απάντηση του Γ. Ραγκούση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ 
 
«Αρκούμαι στη γνωστοποίηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του γεγονότος ότι από χθες, και μετά από συνεννόηση με τον γραμματέα της, Β. Έξαρχο, και τον εισηγητή του ΚΤΕ, Γ. Αμοιρίδη, είχαμε ήδη αποφασίσει συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ για όλα τα θέματα του υπουργείου. Επίσης, για τη συνεδρίαση αυτή, όπως μου γνωστοποιήθηκε, η ενημέρωση των βουλευτών είχε ήδη ξεκινήσει και αρκετοί από τους βουλευτές, που υπογράφουν σήμερα το συγκεκριμένο αίτημα, είχαν από χθες ενημερωθεί από τον εισηγητή του ΚΤΕ, Γ. Αμοιρίδη».

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Ραγκούση - ιδιοκτητών ταξί

Τελικώς η συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ταξί κατέληξε σε αδιέξοδο. Όπως μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα οι ιδιοκτήτες των ταξί ζήτησαν εξάμηνο χρονικό περιθώριο για να γίνει διάλογος, κάτι που δεν έγινε δεκτό από το υπουργείο Υποδομών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος είπε ότι η απεργία συνεχίζεται και ότι η μορφή του αγώνα δεν θα ανακοινωθεί τώρα, αλλά θα ενημερώνονται τα σωματεία για τον τρόπο αντίδρασης.




«Κίτρινη» κόντρα και στη Βουλή 

Έκκληση για διάλογο για τους όρους και τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος απηύθυνε και η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη. Η βουλευτής μάλιστα κάλεσε αφενός τους ιδιοκτήτες ταξί να απομακρυνθούν από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια και τον Υπουργό Υποδομών όμως να συζητήσει τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα παραιτηθεί αν του ζητηθεί να κάνει πίσω.

Ο Δημήτρης Παπουτσής, μιλώντας στη Βουλή, έκανε λόγο για δογματισμό και κάλεσε την κυβέρνηση να πάει άμεσα σε διάλογο με  τους ιδιοκτήτες ταξί. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή ότι αν η ρύθμιση για τα ταξί ερχόταν ως νομοθετική ρύθμιση και όχι ως Προεδρικό Διάταγμα δεν θα περνούσε.




Οι κυβερνητικοί χειρισμοί για το θέμα των ταξί ανέβασαν τους τόνους ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Κώστα Μαρκόπουλο να κατηγορεί τον κ. Γιάννη Ραγκούση ότι διαλύει τη συμφωνία του προκατόχου του κ. Δημήτρη Ρέππα.

«Η κυβέρνηση προκαλεί χάος και ανασφάλεια. Να τηρήσει ο κ. Ραγκούσης τη συμφωνία της κυβέρνησης και να το κάνει συντομότατα, όχι όπως έκανε στην Κερατέα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στη Βουλή ο κ. Μαρκόπουλος.

«Θα σας αφήσω στο λαϊκισμό σας, να χαϊδεύετε αυτιά και να αυτοπαγιδεύεστε. Οδηγήστε σε αδιέξοδα τα οποία θα βρείτε μπροστά σας» απάντησε σε εξίσου υψηλούς τόνους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας.

Εσωκομματικό μέτωπο στη ΝΔ

Εκτός όμως από την κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, στην αξιωματική αντιπολίτευση άνοιξε εσωκομματικό μέτωπο μετά την παρουσία του Γιάννη Μανώλη στο μπαλκόνι του ΣΑΤΑ και την ομιλία του.

Μέσω του Realfm 97,8 ο τομεάρχης μεταφορών της ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος σχολίασε την παρουσία του Γιάννη Μανώλη και την ομιλία από το μπαλκόνι του ΣΑΤΑ σε συγκεντρωμένους, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του δεύτερου.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος κλήθηκε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή και του Ανδρέα Κωνσταντάτου να σχολιάσει την κίνηση του κ. Μανώλη να βγει στο μπαλκόνι και να μιλήσει στους ταξιτζήδες.

«Εγώ δεν θα πήγαινα να βγω στο μπαλκόνι και να μιλήσω. Το έκανε ο Μανώλης. Κάθε ένας κρίνεται από τον τρόπο που λειτουργεί» είπε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Και στην Κοζάνη να με καλούσαν που εκλέγομαι στο μπαλκόνι δεν θα έβγαινα να μιλήσω». Ο βουλευτής είπε ότι παρόλο που είναι τομεάρχης δεν τον έχει καλέσει κανείς να εκφράσει την επίσημη θέση του κόμματος.

Ακούστε τι δήλωσε ο Μιχάλης Παπαδόπουλος

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Γιάννη Μανώλη ο οποίος ζήτησε να παρέμβει στην εκπομπή. «Είναι φασισμός να θέλει το ΠΑΣΟΚ ή ο βουλευτής της ΝΔ να μην κάνω αυτό που είναι η αποστολή μου. Είμαι γραμματέας συνδικαλισμού, είμαι υποχρεωμένος να πηγαίνω παντού. Πάω παντού είναι ο θεσμικός μου ρόλος. Παντού βγάζω λόγους» είπε και επεσήμανε: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν είναι ο θεσμικός του ρόλος να πηγαίνει».

Ακούστε τι δήλωσε ο Γιάννης Μανώλης