Quantcast

Αυτός είναι ο Ολλανδός δράστης - Εκτός κινδύνου ο 11χρονος

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Σοκ στην Κρήτη από την δολοφονική επίθεση σε βάρος 11χρονου αγοριού. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Φέρεται να ομολόγησε ο δράστης.
Ολλανδός ανιματέρ που εργάζεται σε ξενοδοχείο στην περιοχή Ανισαράς της Χερσονήσου φέρεται να μαχαίρωσε 11χρονο αγόρι από τη Ρωσία, που έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο ίδιο ξενοδοχείο, γιατί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανήλικος ανακάλυψε ότι ήταν εκείνος που του έκλεψε το φορητό υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο.

Εκτός κινδύνου, αλλά διασωληνωμένος και σε ελεγχόμενα σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας, ο 11χρονος Ρώσος, που δέχθηκε τη νύχτα πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι από, φερόμενο ως δράστη, Ολλανδό ανιματέρ.

Το αγόρι επισκέφθηκαν το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και διπλωμάτης της ρωσικής πρεσβείας, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.



Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Χερσόνησο και από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 20χρονος ανιματέρ από την Ολλανδία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, πήρε τα παραπάνω αντικείμενα από το μικρό, ο οποίος κατάφερε τελικά να τα βρει. Επιχειρώντας να κλείσει το στόμα του παιδιού, το χτύπησε με μαχαίρι -και μάλιστα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δέχθηκε 20 μαχαιριές- και το εγκατέλειψε αβοήθητο στον χώρο στάθμευσης έναντι του ξενοδοχείου.



Την ίδια ώρα, οι γονείς αναζητούσαν τον 11χρονο και αφού επί τρεις ώρες δεν κατόρθωσαν να το εντοπίσουν, τα μεσάνυχτα κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου, δηλώνοντας την εξαφάνισή του.



Αμέσως, υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση και τελικά το παιδί βρέθηκε, περίπου στις 02.30 τα ξημερώματα, στον χώρο στάθμευσης έναντι του ξενοδοχείου με πολλαπλές μαχαιριές και σε κωματώδη κατάσταση.



Ο 11χρονος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, πράγμα που έγινε σήμερα το πρωί με αεροσκάφος C-130.

Καλύπτουν τα έξοδα διαμονής της οικογένειας του 11χρονου

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ο φορητός υπολογιστής και το κινητό του 11χρονου αγοριού.

«Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής και φιλόξενη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδ. Λυκουρέντζος

«Λυπούμαι ειλικρινά για το περιστατικό. Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής. Η Ελλάδα είναι χώρα φιλόξενη και είναι σε θέση -σε κάθε περίπτωση- το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί είτε αφορά Έλληνα πολίτη, είτε επισκέπτη» δήλωσε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», τον 11χρονο Ρώσο τουρίστα, που έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι από, φερόμενο ως δράστη, Ολλανδό ανιματέρ, στην Κρήτη.

Ο υπουργός ευχαρίστησε για τη συνεργασία των υπηρεσιών του κράτους, προκειμένου να μεταφερθεί εγκαίρως ο ανήλικος από την Κρήτη, έκανε γνωστό ότι το αγόρι θα υποβληθεί σε επέμβαση και διαβεβαίωσε ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου προσφέρουν από την πρώτη στιγμή την αναγκαία φροντίδα, ώστε να προστατευθεί η υγεία του.