Quantcast

Εκρηκτικό κλίμα σε Διαβατά και Κω

Αναβρασμός στο νησί του Αιγαίου με πολίτες να αποδοκιμάζουν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Κάτοικοι από τους δήμους Δέλτα και Ωραιοκάστρου ξήλωσαν την περίφραξη του στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου» – Παρέμβαση από το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής. (VIDEO)
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις από πολίτες τόσο στα Διαβατά, όσο και στην Κω για τη δημιουργία hot spot για τους πρόσφυγες.

Το μεσημέρι της Κυριακής δεκάδες κάτοικοι από τους δήμους Δέλτα και Ωραιοκάστρου συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά.

Δήμαρχος Κω: Ενδεχομένως να θέλουν να υπάρξουν ακόμα και νεκροί

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προχώρησαν στο ξήλωμα της συρμάτινης περίφραξης.

Αυτοψία Φάμελλου στο hot spot των Διαβατών

Αμεση ήταν η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που απέτρεψαν τους διαδηλωτές από το να προχωρήσουν μέσα στις εγκαταστάσεις.

Οι κάτοικοι ανανέωσαν το ραντεβού τους μπροστά από την πύλη του στρατοπέδου για το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ προχώρησαν και στη σύσταση ομάδων περιφρούρησης.

Ένταση στα Διαβατά για το hot spot - Κάτοικοι ξήλωσαν την περίφραξη



Σφοδρή αντιπαράθεση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ με δήμαρχο Κω για το hot spot

Στην Κω πολίτες που διαφωνούν με την απόφαση κατασκευής κέντρου υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στο νησί, έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης καταλήγοντας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο αργότερα, διαδηλωτές εντόπισαν τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Ηλία Καματερό, σε καφετέρια και τον... εγκλώβισαν για αρκετές ώρες, καλώντας τον με συνθήματα να παραιτηθεί.



ΕΔΕ για τα επεισόδια στην Κω

Αποδοκίμασαν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ



Έκκληση δημάρχου Κω προς Τσίπρα: Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ

Πρωτοβουλία εκτόνωσης της κατάστασης ανέλαβε ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό.

Ο δήμαρχος απευθύνει έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εντολή για να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από το νησί και ζητεί να ανακληθεί η απόφαση για τη δημιουργία hot spot.

Μάλιστα, ο κ. Κυρίτσης καλεί την κυβέρνηση να συζητήσει την πρόταση που έχει καταθέσει ο δήμος για τη δημιουργία μόνο ενός χώρου καταγραφής παράνομων μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι θα αναχωρούν από το νησί εντός 24ώρου.

Παρέμβαση από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Η παρεμπόδιση της δημιουργίας δομών, όπου θα καταγράφονται και θα ταυτοποιούνται πρόσφυγες και μετανάστες, «μόνο αναταραχή στις τοπικές κοινωνίες προκαλεί», σχολίασε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή τις κινητοποιήσεις στην Κω και τα Διαβατά επισημάνθηκε μεταξύ άλλων, ότι «μέσα σ’ ένα κλίμα απειλών από μεριάς ευρωπαϊκών κρατών, ενόψει της ανεξέλεγκτης εισόδου μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη μέσω της πατρίδας μας, μοναδική απάντηση αποτελεί η οργανωμένη και ελεγχόμενη διαχείριση των εισερχομένων πληθυσμών σε κέντρα υποδοχής, τόσο στα σημεία εισόδου όσο και στην ενδοχώρα, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της χώρας».

ΠΑΣΟΚ: Δεν χωρούν ούτε μικροκομματικές ούτε τοπικιστικές λογικές

Ένωση Κεντρώων: Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή των χώρων