Quantcast

Ελλάδα δεν είσαι μόνη σου!

(ΦΩΤΟ - VIDEO) Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» αναμένεται να διαδηλώσουν σήμερα εκατοντάδες πολίτες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ υπέρ της Ελλάδας και κατά της σκληρής λιτότητας.
Ραντεβού με σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» δίνουν σήμερα εκατοντάδες πολίτες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ προκειμένου να διαδηλώνουν υπέρ του ελληνικού λαού και κατά της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα.

Σε μία έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Έλληνες, πολίτες οργανώνουν μέσω διαδικτύου μία ευρεία κινητοποίηση σήμερα σε πόλεις στη Γερμανία, το Βέλγιο τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Αγγλία, την Σουηδία, τη Σκωτία και τη Νέα Υόρκη στο πάρκο Ζουκότι.



Οι Έλληνες «Αγανακτισμένοι» έχουν απευθύνει για κάλεσμα σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να ενώσουν την φωνή τους με τους πολίτες που θα διαδηλώνουν την ίδια ώρα σε δεκάδες πόλεις στο εξωτερικό.



Το βίντεο για τη σημερινή κινητοποίηση 



«Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από διεθνή αλληλεγγύη, στην οποία και καλούν. Να απαντήσουμε σε αυτό το κάλεσμα! Είμαστε όλοι Έλληνες!» γράφει το κείμενο που έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά, τα γερμανικά και τα ισπανικά και καλεί σε Παγκόσμια Ημέρα Κινητοποίησης υπέρ της Ελλάδας.



Την ίδια στιγμή και ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Leeds, John Holloway ζητά από όλους τους πολίτες να διαδηλώσουν μαζί με τον ελληνικό λαό. Στο άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα Guardian με τίτλο «Η Ελλάδα μας δείχνει το δρόμο» ο καθηγητής Κοινωνιολογίας αναφέρει ότι η λιτότητα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

«Πίσω από αυτές τις θεαματικές φλόγες στην Αθήνα, βρίσκεται η αναζήτηση και η δημιουργία για έναν διαφορετικό τρόπο ζωής που θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας και ολόκληρου του κόσμου» γράφει ο John Holloway.

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό στην Ιταλία, την Γερμανία και την Ισπανία.










Διαμαρτυρία στη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα

Συγκέντρωση έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα πραγματοποίησαν την Παρασκευή Γερμανοί ακτιβιστές για να διαμαρτυρηθούν για τη στάση της κυβέρνησης τους απέναντι στην Ελλάδα. Στο σημείο επικράτησε ένταση και η αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές.



Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Δεν θα μας πούνε οι Μέρκελες και οι Σοϊμπληδες πότε θα ψηφίσει ο κόσμος στην Ελλάδα» και «Μήπως θα έπρεπε πρώτα να πληρώσετε εσείς τα χρέη σας από την ναζιστική περίοδο». Τη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν Γερμανοί της ομάδας «Σβαμπινγκραντ Μπαλλετ», οι οποίοι ήθελαν να παραδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης στους Έλληνες με το οποίο κατακρίνουν τη στάση που τηρεί η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα.