Quantcast

Η απάντηση της Επιτροπής Εξετάσεων για τα Μαθηματικά

Λάθος χαρακτηρίζει το θέμα Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» για Εσπερινά Λύκεια και ΕΠΑΛ η Μαθηματική Εταιρεία. Άνω κάτω οι υποψήφιοι. Η απάντηση της Επιτροπής εξετάσεων.
Ως λανθασμένο χαρακτηρίζει η Μαθηματική Εταιρεία το θέμα Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των πανελλαδικών εξετάσεων, στο οποίο διαγωνίστηκαν στις 20 Μαΐου οι υποψήφιοι της Δ’ Τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι μαθηματικοί καλούν το υπουργείο Παιδείας να λάβει άμεσα μέτρα, δίδοντας οδηγίες για τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών των υποψηφίων.

Όπως λένε οι εκπαιδευτικοί της Μαθηματικής Εταιρείας η υπόθεση του ερωτήματος ήταν λάθος και τα δεδομένα που δόθηκαν δεν ισχύουν. Γι’ αυτό ζητούν να ακυρωθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Το θέμα μελέτησε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας «η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ανακοινώνει ότι στο θέμα Δ3 του μαθήματος "Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας" των Εσπερινών Λυκείων, στο οποίο εξετάστηκαν περίπου πεντακόσιοι υποψήφιοι, δόθηκε μία ασύμβατη υπόθεση, η οποία, ωστόσο, ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος.
Η ΚΕΕ με οδηγία της προς τα Βαθμολογικά Κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων».