Quantcast

Κόντρα ΥΕΘΑ-διοίκησης για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

Με νέα ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει τη διοίκηση των ναυπηγείων Ελευσίνας που κάνουν λόγο για οφειλές του υπουργείου προς τα ναυπηγεία.
Με νέα ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει τη διοίκηση των ναυπηγείων Ελευσίνας που κάνουν λόγο για οφειλές του υπουργείου προς τα ναυπηγεία.

Η διοίκηση των ναυπηγείων υποστηρίζει πως οι οφειλές του υπουργείου είναι η αιτία που παραμένουν απλήρωτοι οι 600 εργαζόμενοι οι οποίοι και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Ωστόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως «οφείλει να απαντήσει στα ψεύδη της διοίκησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας» και υπογραμμίζει ότι καμία συμβατική οφειλή δεν υπάρχει από το υπουργείο προς τα Ναυπηγεία.

Ακόμη επισημαίνει πως όσα ισχυρίζεται η διοίκηση των ναυπηγείων Ελευσίνας είναι διεκδικήσεις της από παλαιότερα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού δεν αναγνώρισαν ως βάσιμες.

«Η μόνη αλήθεια είναι ότι βάσει της τότε νομοθετικής ρύθμισης, που ψηφίστηκε στη Βουλή τον Απρίλιο του 2013, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας πληρώθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ, και έπρεπε να έχουν παραδώσει την πυραυλάκατο “Ρίτσος” το Μάρτιο του 2014» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως την Δευτέρα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επέρριψε ευθύνες στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας για την μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των ναυπηγείων, λέγοντας πως η οικονομική ομηρία των εργαζομένων οφείλεται αποκλειστικά στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν χρωστά ούτε ευρώ» ανέφερε. Οι εργαζόμενοι παραμένουν από την Δευτέρα έξω από τα ναυπηγεία διεκδικώντας τα δεδουλευμένα εννέα μηνών.