Quantcast

Με βροχές το Σαββατοκύριακο

(VIDEO) Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Μακεδονία, το Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα και τη Βόρεια Θεσσαλία, περιμένουμε σήμερα Σάββατο. Τα φαινόμενα σταδιακά στη Δυτική Ελλάδα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στο Αιγαίο και στην Ανατολική Στερεά θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 15 στη Νότια Ελλάδα, από 4 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 7 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.



Παροδικές νεφώσεις θα έχει η Αττική σήμερα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην περιοχή της Μακεδονίας, με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη από τις υπόλοιπες περιοχές.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τη νύχτα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν με καταιγίδες κυρίως στα νότια τμήματα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά κατά τις βραδινές ώρες σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο καθώς και σε βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις, με βροχές στη βόρεια Κρήτη και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν με καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις οι οποίες τοπικά θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι μέτριοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Tην Κυριακή στη δυτική και βόρεια Ελλάδα περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές και χιόνια στα ορεινά αλλά και ημιορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και στα κεντρικά ημιορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί εντάσεως έως και 5 μποφόρ ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Με νεφώσεις θα ξεκινήσει η αρχή της εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα,τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο,τα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, τα κεντρικά και τα βόρεια ημιορεινά. Σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε από το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί εντάσεως έως και 5 μποφόρ ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας θα «κυλήσει» η ημέρα.

Την Τρίτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τα θαλάσσια- παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί εντάσεως έως και 5 μποφόρ ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.