Quantcast

Μέλος του Ρουβίκωνα: Μπορεί να χυθεί αίμα στο συλλαλητήριο – Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός

Με ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι «στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια».
Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα" προειδοποιεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της αναρχικής ομάδας "Ρουβίκωνας", σε... σχόλιό του για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα την προσεχή Κυριακή, υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά, δημιουργώντας ερωτήματα:

"Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι "θα είναι η μέρα τους" και κάποιοι άλλοι θέλουν "να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες". Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους".Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κάνει λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού του λαού, προκειμένου να μην συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.

Ο κ. Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Twitter, τονίζει ότι "ο εκφοβισμός δεν θα καρποφορήσει και είναι ευθύνη της κυβέρνησης να εξασφαλίσει το δικαίωμά μας να διαδηλώσουμε. Αν οι κουκουλοφόροι των Εξαρχείων έρθουν να μας εμποδίσουν διά της βίας η ευθύνη στον κ. Τσίπρα".

Το σποτ για το συλλαλητήριο στην Αθήνα – Ποιο είναι το κεντρικό σύνθημα

Με κεντρικό σύνθημα «η Θεσσαλονίκη μίλησε, σειρά της Αθήνας να φωνάξει» οι διοργανωτές καλούν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σχετική σελίδα, στο facebook

Την Πέμπτη η συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών

Το μεσημέρι της Πέμπτης σε κεντρικό ξενοδοχείο οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, παραθέτουν συνέντευξη Τύπου.

Η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ, ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΦΗΛΙΟΥ ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου 2018, στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, στην Αθήνα, για την ενημέρωση αντιπροσώπων των Μ.Μ.Ε. σχετικά με το Πανεθνικό – Παλλαϊκο Συλλαλητήριο, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος.

Το σκεπτικό του Συλλαλητηρίου

Οι διοργανωτές του Συλλαλητηρίου διευκρινίζουν ότι στόχος της διοργάνωσης είναι η εμφάνιση του κυρίαρχου λαού στο προσκήνιο και η ξεκάθαρη εντολή του προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας, προκειμένου να ανατραπεί η υφιστάμενη πολιτική πλεύση που αποδέχεται σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Ο όρος Μακεδονία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση που θα περιλαμβάνει το ιερό όνομα της Μακεδονίας αποτελεί αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας και βρίσκει απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Η Ελλάδα δεν είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη για τα χρηματοοικονομικά πλούτη της, αλλά για τις άυλες αξίες της φιλοσοφίας, της επιστήμης και του πολιτισμού, που δώρισε στην ανθρωπότητα. Αυτές τις αξίες, οι σημερινοί Έλληνες και Ελληνίδες δείχνουν πως είναι έτοιμοι να τις υπερασπισθούν, στις σύγχρονες Θερμοπύλες.

Ομιλητές θα είναι τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, ήτοι:

Νίνα ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου

Μιχάλης ΠΑΤΣΙΚΑΣ Εκπρόσωπος Συντονιστικού

Γιώργος ΤΑΤΣΙΟΣ Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

Οι συνδιοργανωτές είναι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, ήτοι:

Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α.
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης
Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων
International Hellenic Association
Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο
Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών
Ομογενειακές Οργανώσεις ανά τον κόσμο
Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης
Παμμακεδονική Συνομοσπονδία
Πολιτιστική Εταιρεία Πανελλήνων ‘ΜΑΚΕΔΝΟΣ’
Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Αμερικής, Καναδά & Μεξικού
Σύνδεσμος Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών

Επιπλέον, στο πλευρό των φορέων συμπαρίστανται:

Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.)
Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.)
Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α.)
Ελληνοκαναδικό Εθνικό Συμβούλιο
Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριδας (Η.Π.Α.)
Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης
Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθήνας
Πανελλήνια Συνομοσπονδία Σαρακατσαναίων
Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων
Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων
Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Παύλος Μελάς
Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών

Αυτός είναι ένας προσωρινός κατάλογος φορέων, καθώς ενδέχεται να προστεθούν νέοι συνδιοργανωτές.