Quantcast

Μια σελίδα δίχως τέλος για τον Γιώργο και τον Μάνο

(VIDEO - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες του πατέρα του αδικοχαμένου Γιώργου και της κ. Όλγας που ο γιος της, Αλέξανδρος, δίνει μάχη για τη ζωή.
Ο Γιώργος Φουντούλης και ο Μάνος Καπελώνης μπορεί να «έσβησαν» το βράδυ της Παρασκευής στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Ηρακλείου από τα πυρά των αδίστακτων εκτελεστών. Όχι, όμως, κι από τη μνήμη χιλιάδων φίλων και γνωστών που έσπευσαν να ανοίξουν στη μνήμη τους μία νέα σελίδα στο Facebook. Μέσα σε λίγες ώρες, πάνω από 5.000 άτομα έγιναν «μέλη» αφήνοντας τα δικά τους μηνύματα για τον αδόκητο χαμό των δύο νέων.«Μας διαλύσανε... Μας ρημάξαν τη ζωή...»

Τραγική φιγούρα, ο πατέρας του 26χρονου Γιώργου Φουντούλη, που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι το παιδί του δεν βρίσκεται πια στη ζωή. «Σκοτώσανε το παιδί μας. Ένα παιδί αθώο, το καλύτερο παιδί. Για καφέ πήγε και ανέβηκε να ακούσει την ομιλία γιατί είχανε μια ομιλία εκεί και κατεβαίνανε τα παιδιά και φεύγανε και τους γαζώσανε. Ήτανε δολοφόνοι. Θέλανε να σκοτώσουν το παιδί. Το σκοτώσανε πισώπλατα. Έπεσε κάτω και του ρίξανε χαριστική βολή στο κεφάλι. Ήταν επαγγελματίες δολοφόνοι αυτοί. Ποιός τους έβαλε;» λέει απαρηγόρητος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και συμπληρώνει: «Το παιδί μου δεν ήτανε φασίστας. Ήταν ένα παιδί που αγαπούσε όλο τον κόσμο, τον αγαπούσε όλος ο κόσμος. Ήταν ένα παιδί άγιο. Δεν είχε πειράξει μυρμήγκι. Το καταλαβαίνετε; Και μας το σκοτώσανε έτσι άνανδρα και ύπουλα. Τι κάνανε; Νικήσανε το φασισμό που σκοτώσαν το παιδί μου; Το παιδί μου δεν ήταν φασίστας. Νικήσανε τη Χρυσή Αυγή που σκοτώσανε το παιδί μου; Τι ήταν το παιδί μου για τη Χρυσή Αυγή; Τίποτα δεν ήταν. Ένας ψηφοφόρος απλός ήταν. Ένα απλό μέλος. Είχε γραφτεί εκεί το παιδί και πήγαινε και παρακολουθούσε τις ομιλίες. Τίποτα άλλο. Καμία συμμετοχή άλλη. Καμία συμμετοχή».Τη σκέψη του μονοπωλούν τα τελευταία λεπτά που ήταν μαζί πριν χωρίσουν για πάντα. «Μου ζήτησε 10 ευρώ γιατί το παιδί είναι άνεργο να πάει για καφεδάκι. Του τα έδωσα και δεν το ξαναείδα. Του έλεγα παιδί μου μην πηγαίνεις εκεί πέρα. Σας έχουν στοχοποιήσει. Όλη μέρα τα κανάλια λένε για τη Χρυσή Αυγή. Μην πηγαίνεις αγόρι μου εκεί. Θέλεις; Αν γίνουν εκλογές και τους πιστεύεις ψήφισέ τους. Μην πηγαίνεις εκεί. Αλλά τα παιδιά δεν ακούνε. Του λες μια κουβέντα... Ε και δεν γίνεται τίποτα μπαμπά. Πάμε εκεί ακούμε και φεύγουμε. Πάμε για καφέ από κάτω».

Ο Γιώργος, όπως αναφέρει ο πατέρας του, ήταν το στήριγμα της αδελφή του που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας: «Έχουμε ένα κοριτσάκι με ειδικές ανάγκες. Μετά από 2 χρόνια κάναμε τον Γιώργο. Ένα γερό παιδί, με λαχτάρα και χαρά και ήταν όλη μας η ζωή και μας το σκοτώσανε έτσι άδικα. Ήταν το στήριγμα στην αδελφή του και μας καταστρέψανε την οικογένειά μας. Μας διαλύσανε... Μας ρημάξαν τη ζωή...».

Όσοι ξέρανε τον Γιώργο ένα πράγμα έχουν να θυμούνται: το παλικάρι με το χαμόγελο που ήταν πάντα πρόθυμο να βοηθήσει τον συνάνθρωπο του.«Το φάγανε...»

Αγιάτρευτος ο πόνος και για την οικογένεια του Μάνου Καπελώνη. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι στα 22 του έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα. «Ήταν καλό παιδί. Δεν μου είπε ένας κακή κουβέντα. Έχουμε τώρα σοκαριστεί εδώ όλοι. Μόλις μάθαμε χθες το βράδυ από την τηλεόραση ότι ήταν ο Μανώλης πέσαμε από τα σύννεφα. Τι να σας πω; Πήγε σας το σκυλί στ’ αμπέλι. Το φάγανε...» λέει ένα συγγενικό του πρόσωπο.

Μητέρα Αλέξανδρου για τους δράστες: Κι αυτούς μάνα τους μεγάλωσε...

Ώρες αγωνίας ζει η μητέρα του 29χρονου Αλέξανδρου που ήταν το τρίτο θύμα της δολοφονικής επίθεσης. Για δεύτερη ημέρα ο γιος της νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Η κ. Όλγα δεν χάνει το κουράγιο της και ελπίζει πως το παλικάρι της θα ανοίξει τα μάτια του και θα βγει νικητής από τη μάχη που δίνει να κρατηθεί στη ζωή.

Δείτε την κατάθεση ψυχής της μητέρας του Αλέξανδρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star-Ποια ήταν τα δύο θύματα της επίθεσης στο Ν. Ηράκλειο

-Τρισάγιο για τα θύματα στο Ν. Ηράκλειο

-Έδωσαν τα ονόματα των δύο θυμάτων στο σημείο της εκτέλεσης