Quantcast

«Μπλόκο» στα απορριμματοφόρα από συμβασιούχους του Δήμου Θεσσαλονίκης

Περίπου 50 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο αμαξοστάσιο του δήμου Θεσσαλονίκης στην Πυλαία, ενώ άλλα 150 βρίσκονται στον ΣΜΑ Φοίνικα. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς το πρωί οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, την ώρα που τα σκουπίδια ξεχειλίζουν έξω από τους κάδους σε όλη την πόλη.

Συγκεκριμένα, περίπου 50 άτομα έχουν συγκεντρωθεί από τις 7:00 στο αμαξοστάσιο του δήμου Θεσσαλονίκης στην Πυλαία, αποτρέποντας την έξοδο των απορριμματοφόρων, όπως ανέφερε το voria.gr





Την ίδια στιγμή, περίπου 150 συμβασιούχοι βρίσκονται στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Φοίνικα, επιχειρώντας να μπλοκάρουν την ανάθεση του έργου αποκομιδής σε ιδιώτη, όπως αποφάσισε η δημοτική αρχή.

Σήμερα το πρωί δεν επέτρεψαν σε κανένα απορριμματοφόρο να βγει για αποκομιδή. Τα μόνα δρομολόγια που επέτρεψαν, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο για την καθαριότητα, Θωμά Ψαρρά, είναι σε δύο μικρά αυτοκίνητα για τη συγκέντρωση των νοσοκομειακών αποβλήτων και τα τέσσερα για τη μεταφορά των ΑΜΕΑ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι συμβασιούχοι διεμήνυσαν στη δημοτική αρχή πως θα απαντήσουν δυναμικά σε αυτές τις ενέργειες και προγραμματίζουν στις 4 το απόγευμα θα παραστούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν τις καταλήψεις στα αμαξοστάσια, στο ΣΜΑ Πυλαίας και τις εποπτείες μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα και με την απόφαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ.