Μυτιλήνη: Για κλοπή κατηγορούνται επτά μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων

Οι επτά συλληφθέντες αφαίρεσαν 335 σωσίβια γιλέκα, από χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Λέσβο, στην περιοχή της Μήθυμνας.
Επτά άτομα εργαζόμενοι σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που επιχειρούν στη Λέσβο σχετικά με το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα (τρεις με υπηκοότητα Ηνωμένου Βασιλείου, δύο ΗΠΑ, ένας Ολλανδίας και ένας Κύπρου) ηλικίας από 27 έως 53 ετών, συνελήφθησαν στη Μήθυμνα από αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού σταθμού, με την κατηγορία της κλοπής και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες αφαίρεσαν 335 σωσίβια γιλέκα, από χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Λέσβου στην περιοχή της Μήθυμνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι πήραν τα σωσίβια προκειμένου να φτιάξουν υποστρώματα για να μένουν οι μετανάστες που περιμένουν να καταγραφούν στον εξωτερικό χώρο του κέντρου πιστοποίησης και καταγραφής στη Μόρια.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός δεν γίνεται αποδεκτός καθώς, όπως σημειώνεται, χιλιάδες σωσίβια υπάρχουν στις ακτές της Μυτιλήνης τα οποία αν ήθελαν μπορούσαν να συγκεντρώσουν χωρίς να ταξιδέψουν στη Μήθυμνα.

Αναφέρεται ακόμη ότι οι συλληφθέντες έπαιρναν σωσίβια τα οποία φόρτωναν σε τρία αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους, προκειμένου να φωτογραφηθούν με αυτά σε ακτές ότι δήθεν τα περισυλλέγουν για να συγκεντρώσουν χρήματα από δωρεές για το ανύπαρκτο αυτό έργο τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ