Quantcast

Οι πρώτες εντολές για διακοπή ρεύματος

Την επόμενη εβδομάδα αρχίζει η αποστολή τους στην αρμόδια διεύθυνση – Πού θα δοθεί προτεραιότητα – Λήγει η προθεσμία για τη διόρθωση λαθών. (VIDEO)


Οι πρώτες εντολές για διακοπή της παροχής σε όσους δεν πλήρωσαν τον λογαριασμό ρεύματος και το ειδικό τέλος ακινήτων, θα αρχίσουν να αποστέλλονται, από την ερχόμενη εβδομάδα, προς τον διαχειριστή του δικτύου.

Όπως προβλέπεται στην ρύθμιση, η προθεσμία των 80 ημερών που είχαν οι καταναλωτές, για την εξόφληση, έληξε και σύμφωνα με πληροφορίες χιλιάδες κινδυνεύουν να μείνουν στο... σκοτάδι.



Προτεραιότητα θα δοθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις υψηλές καταναλώσεις και στις περιοχές με αντικειμενική αξία άνω των 2,5 χιλιάδων ευρώ ανά τετραγωνικό.

Από τις διακοπές ρεύματος εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας, δηλαδή άτομα με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας ή έχουν την ανάγκη μηχανικής υποστήριξης, καθώς και σε πολίτες που δεν διαθέτουν εισοδήματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Την ίδια ώρα χιλιάδες καταναλωτές σπεύδουν στους δήμους προκειμένου να διορθώσουν λάθη που έχουν εντοπίσει στο τέλος ακινήτων και αφορούν τον υπολογισμό της επιφάνειας, την παλαιότητα και την τιμή ζώνης, ενώ ξεπερνούν τις 20.000 οι πολίτες που έχουν υποβάλει αίτηση για εξαίρεση από την καταβολή του φόρου.