Quantcast

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» ο χιονιάς

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και επέλαση του χιονιά περιμένουμε από την Τετάρτη. Διαβάστε μέχρι πότε θα κρατήσει η κακοκαιρία.

Η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας, η επικράτηση ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο αλλά και οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τετάρτη, την Πέμπτη και ανήμερα την πρωτοχρονιά.

Η κακοκαιρία θα αρχίσει την Τετάρτη από τα βορειοανατολικά και σταδιακά μέχρι και την Παρασκευή θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Σήμερα, περιμένουμε ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες αργά το βράδυ στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Νωρίς το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός και ομίχλες.

Την Τετάρτη, αναμένονται αυξημένες βροχές αρχικά στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

- Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.



Την Πέμπτη,  στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπειρωτικής Ελλάδας και το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές.

- Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, ενώ κατά τόπους θα χιονίζει και σε πεδινές περιοχές της Μαγνησίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας.

- Χιονοπτώσεις και χιονόνερο μικρής έντασης αναμένονται και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

- Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.



Την Πρωτοχρονιά, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Πελοπόννησο, όπου θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Κορινθίας και της Αρκαδίας ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Εύβοιας.

- Χιονοπτώσεις επίσης αναμένονται και στην Ήπειρο. Ωστόσο και τις δύο αυτές μέρες, παρά την εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά κανόνα ασθενείς.

- Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί ενώ στο Ιόνιο οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν στα 6 έως 7 μποφόρ.



Η εικόνα του καιρού θα αλλάξει το Σάββατο καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς σε όλα τα πελάγη, με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις να γίνουν πιο πυκνές, αλλά θα περιοριστούν σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά σε μεγαλύτερα υψόμετρα.