Quantcast

Σαμαράς: «Απεργίες πάνω στις Πανελλαδικές, είναι απαράδεκτες»

(VIDEO) Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ τόνισε: «Συντεχνιακές πρακτικές που αδιαφορούν για το δημόσιο συμφέρον, μπαίνουν πια στο περιθώριο».
Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

«Συντεχνιακές πρακτικές που αδιαφορούν για το δημόσιο συμφέρον, μπαίνουν πια στο περιθώριο. Απεργίες πάνω στις Πανελλαδικές εξετάσεις, είναι απαράδεκτες! Η κοινωνία τις θεωρεί αποκρουστικές! Για εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, οι «Πανελλαδικές» είναι η κορυφαία στιγμή μιας προσπάθειας χρόνων. Και καθοριστικές για το μέλλον τους σε όλες τις επόμενες δεκαετίες. Δεν επιτρέπεται και δεν μπορούν κάποιες συνδικαλιστικές νοοτροπίες να τινάζουν στον αέρα την κοινωνία, επειδή ζητήθηκε να εργάζονται οι εκπαιδευτικοί …δύο ώρες παραπάνω την εβδομάδα!

Δεν αντιδικούμε με τους εκπαιδευτικούς. Τους θέλουμε μαζί μας. Σκύβουμε πάνω στα προβλήματά τους. Αλλά το ξεκαθαρίζουμε σε κάθε κατεύθυνση – κι όχι μόνο προς τους εκπαιδευτικούς ασφαλώς: Για να υπάρξει σταθερότητα, ομαλότητα και Ανάπτυξη, το δημόσιο συμφέρον είναι πάνω από τις συντεχνιακές ιδιοτέλειες» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.



Διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας για την επιστράτευση


Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία της επίταξης των υπηρεσιών των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει σχετική του ανακοίνωση οι εκπαιδευτικοί (αφορά τόσο αυτούς που είναι διορισμένοι σε δημόσια, αλλά και σε ιδιωτικά σχολεία) αμέσως μετά τη λήψη του φύλλου πολιτικής επιστράτευσης οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου υπηρετούν.

Ειδικά, οι αποσπασμένοι ή όσοι έχουν διατεθεί εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου αυτοί έχουν αποσπαστεί ή διατεθεί, αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τις τυχόν άδειες που έχουν νομίμως χορηγηθεί πριν από τη δημοσίευση της απόφασης του πρωθυπουργού και της απόφασης του υπουργού Παιδείας για την πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, δηλαδή πριν τις 11 Μαΐου, δεν θίγονται, για το χρονικό διάστημα που αυτές έχουν χορηγηθεί.

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση της ΟΛΜΕ

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα της ΟΛΜΕ να εκδοθεί προσωρινή διαταγή κατά τη συζήτηση της αίτησης αναστολής της επιστράτευσης, εναντίον της οποίας έχει προσφύγει η Ομοσπονδία.

Φύλλο επιστράτευσης:



Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας

Συλλαλητήριο  διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομόνοιας με αφορμή τις εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας και το θέμα της επίταξης των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης. Λόγω της συγκέντρωσης, στην οποία έδωσε το παρών και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, έκλεισαν οι οδοί Σταδίου, Αθηνάς και Πειραιώς. Μετά τις σύντομες ομιλίες ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

ΟΛΜΕ: Διαμαρτυρία συλλαλητήριο με «χακί»

Τα πρώτα φύλλα της επιστράτευσης - 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ