Quantcast

Συνελήφθη 45χρονος αστυνομικός για εμπορία ναρκωτικών

Ο τυχαίος έλεγχος δύο αθίγγανων οδήγησε στη σύλληψη του 45χρονου αρχιφύλακα.
Ο τυχαίος έλεγχος δύο αθίγγανων οδήγησε στη σύλληψη του 45χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετούσε -σύμφωνα με πληροφορίες- στην υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών Βόλου. Συγκεκριμένα, λιμενικοί, που υπηρετούν στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, σε τυχαίο έλεγχο που πραγματοποίησαν χθές σε δύο αθίγγανους που επέβαιναν σε αγροτικό όχημα, βρήκαν επάνω τους ακατέργαστη κάναβη μικτού βάρους 1.106 γραμμαρίων, 620 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο αθίγγανοι, κατά την προανάκριση υποστήριξαν ότι τα ναρκωτικά τους τα προμήθευε αστυνομικός. Κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού με τους αθίγγανους με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθη 45χρονος εν ενεργεία αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας, που φέρεται ως προμηθευτής των ως άνω ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στη οικία του ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν, χρηματικό ποσό 30.700 ευρώ, ένα πιστόλι τύπου TOKAREV με γεμιστήρα, 12 τραπεζογραμμάτια αμφιβόλου γνησιότητας και ένα στιλέτο. Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής αστυνομίας ο αρχιφύλακας τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης. Επίσης με διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου, όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο τμήμα δίωξης ναρκωτικών Βόλου μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής το έτος 2012 ο κλάδος ασφαλείας και η διεύθυνση δίωξης ναρκωτικών και λαθρεμπορίου διαχειρίστηκε 462 υποθέσεις και συνελήφθησαν 565 άτομα. Κατασχέθηκαν επίσης 3,5 τόνοι ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, 498 δενδρύλλια κάνναβης, 30 κιλά ηρωίνης, 108 γραμμάρια κοκαΐνης και 300 δισκία έκσταση.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ