Quantcast

Αν είναι να την πιείτε, πιείτε την σωστά

Όποια σαμπάνια και αν επιλέξετε να σερβίρετε στους καλεσμένους σας, υπάρχουν κάποια τρικς για να αναδείξετε το άρωμα και την γεύση της.
Τις μέρες των εορτών, η σαμπάνια είναι ανάμεσα στα δημοφιλέστερα ποτά, καθώς υπάρχουν πλέον διάφορες μάρκες, με τιμές για κάθε βαλάντιο. Όποια όμως σαμπάνια και αν επιλέξετε να σερβίρετε στους καλεσμένους σας, υπάρχουν κάποια τρικς για να αναδείξετε το άρωμα και την γεύση της.

Σύμφωνα με Γάλλους ερευνητές (αυτοί ξέρουν), ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχθεί το άρωμα και η γεύση της σαμπάνιας είναι να σερβίρεται σε θερμοκρασία 4 βαθμών , σε ποτήρι υπό κλίση και αφού θα έχει χτυπηθεί καλά το μπουκάλι.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι οι φυσαλίδες που σχηματίζονται από την απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα επιτρέπουν τη μεταφορά της γεύσης και των αρωμάτων της σαμπάνιας. Ωστόσο η νέα διαπίστωση είναι ότι η σαμπάνια πρέπει να σερβίρεται στο ποτήρι με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ποτού.

Μάλιστα οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι υπάρχουν δυο τρόποι για να σερβιριστεί σωστά η σαμπάνια: είτε να ρέει άφθονη στο ποτήρι αμέσως μετά το άνοιγμα του μπουκαλιού, είτε να ελέγχεται η ροή και να γεμίζει το ποτήρι σε δύο δόσεις. Καθοριστικό επίσης για την ανάδειξη των χαρακτηριστικών της σαμπάνιας είναι να έχει χτυπηθεί καλά το μπουκάλι.

Στην υγειά σας!