Quantcast

Ο Λούκας πάει Eurovision

Ο Λούκας Γιώρκας αναδείχθηκε νικητής στον τελικό της αναμέτρησης των υποψήφιων της Eurovision (VIDEO)
Ο Λούκας Γιώρκας αναδείχθηκε νικητής στον τελικό της αναμέτρησης των υποψήφιων της Eurovision. Το τραγούδι του, "Watch my dance", θα διαγωνιστεί στον Πρώτο Ημιτελικό της διοργάνωσης στις 10 Μαΐου στο Ντίσελντορφ. Στις 12 Μαΐου θα γίνει ο Δεύτερος Ημιτελικός και στις 14 Μαΐου ο Τελικός. 

Λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ζητήθηκε να εκφράσει με ένα τραγούδι πώς αισθάνεται και σαν να ήξερε πως πρέπει να ετοιμάσει βαλίτσες για τη Γερμανία, τραγούδησε "Φεύγω..."!

Δείτε το νικητήριο τραγούδι:




Νωρίτερα, Κόκκινα Χαλιά, Βαλάντω, Τριημιτόνιο, Αντιγόνη, Λούκας και Νίκι διαγωνίσθηκαν για τον ελληνικό τελικό της Eurovision, που μεταδόθηκε ταυτόχρονα από τη συχνότητα της ΝΕΤ, από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ για την Eurovision, καθώς και από την ERTworld για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Λένα Αρώνη, ενώ η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τη Μαρίνα Λαχανά, Διευθύντρια Προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας, τον Ανδρέα Πυλαρινό, αρχιμουσικό, το Γιώργο Παυριανό, στιχουργό, τη Μπέσυ Μάλφα, ηθοποιό και το Μιχάλη Τσαουσόπουλο, γενικό διευθυντή Ρ/Σ Athens Dee Jay και Rοck FM.

Την βραδιά άνοιξαν όλοι οι συμμετέχοντες με ένα πρωτότυπο ποτ πουρί των τραγουδιών τους. Όλοι οι καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή και, με την συνοδεία "μπουκάλας νερού" που έπαιζε ως κρουστό ο Νίκος Τουλιάτος, τραγούδησαν δύο στροφές ο καθένας από τα κομμάτια με τα οποία διαγωνίζονται.



Στη σκηνή του τελικού εμφανίσθηκαν ως καλεσμένοι ο Χρίστος Μυλόρδος που εκπροσωπεί την Κύπρο με το τραγούδι «Σαν άγγελος σε αγάπησα», ο Glen Vella από τη Μάλτα με το τραγούδι “One Life” και η Poli Genova από τη Βουλγαρία με το τραγούδι “Na Inat”. Στη σκηνή όμως ανέβηκε και ο γνωστός σαξοφωνίστας David Lynch, ο οποίος έδωσε μια διαφορετική νότα στη βραδιά του τελικού.



Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό επιλέχθηκε κατόπιν ψηφοφορίας από κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων μέτρησε εξίσου (σε ποσοστό 50%-50%). Το κοινό ψήφισε μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS).