Quantcast

Άλλη μια νίκη για το Alter!

Με το... δεξί ξεκίνησε η εβδομάδα για τις ειδήσεις του Alter, καθώς χθες Τρίτη επικράτησε με άνεση απέναντι στο Mega. Και μάλιστα παρά το... «τρικ» που επιχείρησε να κάνει το Μεγάλο Κανάλι!
Έτσι όπως τελείωσε η προηγούμενη εβδομάδα, με τις τηλεθεάσεις των δελτίων ειδήσεων, έτσι ξεκίνησε και η καινούργια: Με νίκη του Alter και ευρεία ήττα του Mega. Μάλιστα, η χθεσινή ήττα του Μεγάλου Καναλιού αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια για ανατροπή του σκηνικού. Κι αυτό, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα σε δελτία Τύπου της περασμένης εβδομάδας, ότι η... σεζόν τελείωσε!!

Οι ειδήσεις του Mega στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τη διαφαινόμενη ήττα τους επιχείρησαν χθες ένα «τρικ»: Τη δημιουργία «προδελτίου» πριν από το κεντρικό δελτίο. Πρόκειται για μια τακτική, την οποία παλαιότερα το Μεγάλο Κανάλι δεν την ενέκρινε, καθώς η ώρα έναρξης αποτελούσε «σήμα κατατεθέν» και «αδιαπραγμάτευτο» χαρακτηριστικό. Παρ' όλα αυτά εφαρμόστηκε και αυτή η ιδέα, η οποία, όμως, όχι μόνο δεν απέδωσε, αλλά απεδείχθη στρατηγικό λάθος.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν δύο συνέπειες: Αφενός παρασύρθηκε σε «κακά νούμερα» και ο Νίκος Στραβελάκης, ο οποίος συνήθως καταγράφει καλές επιδόσεις, αφετέρου το «προδελτίο» λειτούργησε –εν τέλει- ως τρέιλερ των ειδήσεων του Alter κι όχι του Mega, καθώς οι τηλεθεατές είδαν τα «βασικά» της ημέρας και μετά επέλεξαν άλλο κανάλι για την ουσιαστική ενημέρωσή τους...

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Alter επικράτησε και στο μισάωρο προδελτίο με μέσο όρο 18,7 έναντι 17,3 του Mega.

Αναλυτικά η χθεσινή «μάχη» των δύο κεντρικών δελτίων είχε ως εξής:

                                      ALTER        MEGA

20.00-20.15                  23,2            18,7

20.15-20.30                  24,6            19,1

20.30-20.45                  22,4            19,8

20.45-21.00                  22,9             22,4

21.00-21.15                  15,9             19,8