Το ξέσπασμα του Γιώργου Κουρή στη μεγάλη γερμανική εφημερίδα Bild

«Εσείς οι Γερμανοί μας γ...!», δηλώνει ο Γιώργος Κουρής σε μία χειμαρρώδη συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Bild».
«Εσείς οι γερμανοί μας γ…»

«Εσείς οι Γερμανοί μας γ...!», δηλώνει ο Γιώργος Κουρής σε μία χειμαρρώδη συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Bild».

Σε δηλώσεις του στην μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, ο Έλληνας εκδότης εξηγεί γιατί χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα στο έντυπό του όταν αναφέρεται στο γερμανικό λαό, την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο δημοσιογράφος της «Bild», όπως γράφει στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας, συνάντησε τον εκδότη στo γραφείο του, στην Ακρόπολη και του ζήτησε το... λόγο για τον οποίο είναι τόσο επικριτικός με τους Γερμανούς.

«Γιατί μας μισείτε τόπο πολύ;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Κάνετε λάθος, αγαπάμε εσάς τους Γερμανούς, γιατί είστε ένας σκληρά εργαζόμενος λαός», απάντησε ο Γιώργος Κουρής και πρόσθεσε: «Αλλά τα τελευταία χρόνια μας έχετε γ... Εσείς οι Γερμανοί δεν είστε ο μοναδικός λαός που εργάζεστε σκληρά.

Εργαζόμαστε κι εμείς σκληρά, και μάλιστα πιο σκληρά απ΄ ότι εσείς. Μας θεωρείτε τεμπέληδες.

Αλλά εσείς, οι Γερμανοί, οι Άγγλοι και οι Γάλλοι δεν έχετε ουδέποτε εργαστεί σκληρά επί 16 ώρες την ημέρα.

Ήμασταν μετανάστες στη χώρα σας , καθαρίσαμε τις τουαλέτες σας και τις ακαθαρσίες σας. Μας πληρώσατε γι΄ αυτό αλλά ποτέ δεν καταλάβατε την σημασία της λέξης "μετανάστης". "Δεν είμαστε τεμπέληδες" , τόνισε ο Γιώργος Κουρής.

Κι όταν ο Γερμανός δημοσιογράφος τον ρώτησε να σχολιάσει την σύλληψή του ιδίου και του γιου του από τις αρχές για χρέη προς το Δημόσιο , ο ίδιος έσπευσε να πει πως δεν φοροδιαφεύγει και πως πως έχει πληρώσει όλα τα χρέη του.

Τέλος, χαρακτήρισε ως «έγκλημα» το δάνειο των Γερμανών προς την Ελλάδα.

"Ναι, τα χρήματά σας είναι έγκλημα. Δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε άλλα χρήματα από εσάς. Αυτό το είδος δανείου μας κατέστρεψε...".Το δημοσίευμα της BildΠΗΓΗ: kontranews.gr