Quantcast

«Είναι απολύτως αναγκαίο να κερδηθεί ο πόλεμος αυτός»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε από την Ουάσιγκτον ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να μειώνει το έλλειμμά της, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε από την Ουάσινγκτον ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να μειώνει το δημοσιονομικό έλλειμμά της, "όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος".

"Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τις απαραίτητες πρωτβουλίες, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος" ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στην ετήσια συνέλευση του Διεθνούς Χρηματο-πιστωτικού Ινστιτούτου (IIF).

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα δεν είναι το εξιλαστήριο θύμα της ευρωζώνης, ή της διεθνούς οικονομίας. Είναι η Ελλάδα μια ιστορική χώρα, μια περήφανη χώρα, με πολίτες που υποβάλλονται σε πολλές θυσίες, για να σώσουν την πατρίδα τους, αλλά και να την δούν να αποκαθίσταται".

Επισήμανε συγχρόνως : "δεν νομίζω ότι σε διεθνές επίπεδο μπορεί κανένας να βρεί πολλά παραδείγματα τόσο ταχέων προσπαθειών, για δημοσιονομική επανεξισορρόπηση. Ομως, όπως το γνωρίζετε, αυτό συνοδεύεται με ένα πολιτικό και κοινωνικό κόστος πολύ υψηλό".

Σημείωσε επίσης ότι: "το σπουδαίο, για εμάς, είναι να σπάσει ο φαύλος κύκλος" (...) "Ομιλώ τώρα με την ιδιότητα του τέως υπουργού Αμυνας: είναι απολύτως αναγκαίο να κερδηθεί ο πόλεμος αυτός".