Quantcast

«Επαρκείς» οι πόροι ΔΝΤ και EFSF

Η Κριστίν Λαγκάρντ και η  Άνγκελα Μέρκελ ανέφεραν πως το ΔΝΤ και το EFSF έχουν αρκετούς πόρους ώστε να χρηματοδοτήσουν τις ευρωπαϊκές χώρες με προβλήματα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) έχουν αρκετούς πόρους στη διάθεσή τους ώστε να χρηματοδοτήσουν τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, δήλωσαν η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

«Έχοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε λίγο κάτω από 400 δισεκατομμύρια δολάρια, έχουμε πολλούς διαθέσιμους πόρους», είπε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή της με την Μέρκελ και άλλα ηγετικά στελέχη διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και οργανισμών.

Η Μέρκελ από την πλευρά της σημείωσε ότι το EFSF έχει επαρκή ισχύ, καθώς ο ρόλος του το καλεί να παρεμβαίνει μόνο σε περιπτώσεις όπου απειλείται η σταθερότητα της ευρωζώνης. «Το EFSF έχει αρκετούς πόρους», τόνισε.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η συνάντηση του Βερολίνου εντάσσεται στο πλαίσιο των συζητήσεων για την επίτευξη μιας συμφωνίας σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι προτάσεις θα συζητηθούν στη σύνοδο της G20, στις Κάννες, στις αρχές Νοεμβρίου, μολονότι η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι η τελική συμφωνία πιθανότητα θα επιτευχθεί πολύ αργότερα.