Quantcast

H Deutsche Bank χάνει στελέχη αφότου «έκοψε» τα μπόνους

Η γερμανική τράπεζα εξάλειψε μπόνους ανώτατων στελεχών και μείωσε μεταβλητές αμοιβές άλλων εργαζομένων σε υψηλά κλιμάκια, πυροδοτώντας μια σειρά παραιτήσεων.
Η Deutsche Bank, η οποία έκοψε μπόνους εργαζομένων της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είδε αρκετά ανώτατα στελέχη της να φεύγουν αφότου πλήρωσε αναβαλλόμενες αποζημιώσεις για προηγούμενα έτη.

Τουλάχιστον τρία ανώτατα στελέχη αποχώρησαν από την μονάδα trading στην Ασία και ένα ακόμη στέλεχος ανέλαβε νέο ρόλο στην «πατρίδα» της τράπεζας στη Φρανκφούρτη.

Η Deutsche Bank κατέβαλε αναβαλλόμενες αποζημιώσεις τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ευρώπης εξάλειψε τον Ιανουάριο τα μπόνους των ανώτατων στελεχών της και περιέκοψε μεταβλητές αμοιβές άλλων εργαζομένων σε υψηλά κλιμάκια, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος John Cryan προσπαθεί να ξανασυσσωρεύσει τα κεφαλαιακά μαξιλάρια που διαβρώθηκαν σημαντικά από πρόστιμα για αδικοπραγία.

Η έλλειψη σαφήνειας για τις αμοιβές ενδέχεται να δυσκολέψει ακόμη περισσότερη τη γερμανική τράπεζα να κρατήσει τα ταλέντα της, ενώ το μέγεθος του αρνητικού αντίκτυπου από αυτό, πιθανότατα θα γίνει αισθητό ήδη από αυτό το μήνα, τόνισαν πηγές από το περιβάλλον της τράπεζας.

«Δε βλέπουμε κύμα αποχωρήσεων από την Deutsche Bank», εκτίμησε πάντως ο Aleksander Montalbetti, εταίρος στην Indigo Headhunters στη Φρανκφούρτη.

«Αλλά βλέπουμε ένα αυξημένο επίπεδο κινητικότητας και ιδιαίτερα μια περισσότερη δεκτικότητα σε αλλαγές στις δουλειές. Και άλλες τράπεζες αναζητούν ενεργά υποψηφίους από την Deutsche Bank», υπογράμμισε.

Όπως πρόσθεσε, ο ρυθμός των αποχωρήσεων μπορεί να επιταχυνθεί τις ερχόμενες εβδομάδες, καθώς εργαζόμενοι που παραιτήθηκαν στα τέλη Μαρτίου αναμένουν την ολοκλήρωση της τρίμηνης περιόδου προειδοποίησης.

Ο Christian Streckert, εκπρόσωπος της Deutsche Bank, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

ΠΗΓΗ: Euro2day