Quantcast

Το πραγματικό κόστος της πυρηνικής ενέργειας

Σε νέα έκθεση της η οργάνωση Greenpeace υπογραμμίζει ότι τα πυρηνικά είναι η πιο ακριβή επιλογή για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών.
Σε νέα έκθεση της η οργάνωση Greenpeace υπογραμμίζει ότι τα πυρηνικά είναι η πιο ακριβή επιλογή για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών.

Με την πυρηνική κρίση στην Φουκοσίμα της Ιαπωνίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έρευνα για το πραγματικό κόστος της πυρηνικής ενέργειας και κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποσύρουν άμεσα τους πιο γερασμένους και επικίνδυνους πυρηνικούς σταθμούς, στο πλαίσιο μίας οριστικής κατάργησης της πυρηνικής ενέργειας, στις επόμενες δύο δεκαετίες.

«Η κρίση στη Φουκουσίμα κατέρριψε, δυστυχώς με το χειρότερο τρόπο, το μύθο ότι η πυρηνική ενέργεια είναι ασφαλής. Η Greenpeace, όλες αυτές τις ημέρες αντιμετωπίζει με υπεύθυνο τρόπο την κρίση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ενώ παράλληλα παρέχει ανεξάρτητη και ειλικρινή πληροφόρηση. Σήμερα με τη νέα της έρευνα, καταρρίπτει τον άλλο αγαπημένο μύθο του πυρηνικού λόμπι: αυτόν της φθηνής πυρηνικής ενέργειας» αναφέρει η περιβαλλοντική οργάνωση.

Στην έκθεση αξιοποιούνται ιστορικά δεδομένα δεκαετιών και παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία για το συνολικό κόστος των πυρηνικών σταθμών, το οποίο αποδεικνύεται πολλαπλάσιο αυτού που ισχυρίζεται η πυρηνική βιομηχανία. Επιπλέον, συγκρίνεται το κόστος της παραγόμενης ενέργειας μεταξύ πυρηνικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Διαβάστε σε PDF ολόκληρη την έκθεση της οργάνωσης για την πυρηνική ενέργεια