Quantcast

Επεισοδιακή η ομιλία του πρωθυπουργού στη Γερμανία

Την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, ομάδα νεαρών σήκωσε πανό εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης. (VIDEO)
Στην ομιλία του πρωθυπουργού στο ιστορικό Πανεπιστήμιο Humbold του Βερολίνου μία ομάδα νεαρών φώναξε συνθήματα εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα προσπάθησε να σηκώσει δύο πανό. 

Την ώρα που βρισκόταν στο βήμα ο Γιώργος Παπανδρέου, οι νεαροί μπήκαν στην αίθουσα και άρχισαν να φωνάζουν: "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει τον λαό".

Ο πρωθυπουργός τότε τους ρώτησε "γιατί δεν θέλετε να ακούσετε;". "Ακούστε και μετά διαμαρτυρηθείτε. Να κάνω μία πρόταση; Περιμένετε. Ακούστε. Υπάρχει κάποιος εκπρόσωπός σας που θέλει να μιλήσει; Θέλει κάποιος εκπρόσωπός σας να μιλήσει; Ένας. Μπορεί να μιλήσει κάποιος; Δεν ακούω. Μπορεί κάποιος να μιλήσει εκπρόσωπός σας; Θέλει κάποιος να μιλήσει; Να μιλήσει" είπε προς τους νεαρούς.

Οι φοιτητές συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα και η εκδήλωση διακόπηκε για λίγα λεπτά .

Οι αστυνομικές Αρχές απώθησαν τους νεαρούς και τους έβγαλαν από την αίθουσα, ενώ εκείνοι φώναζαν συνθήματα εναντίον τους.

Μόλις αποχώρησαν, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε σύμφωνα με την "Wall Street Journal": "Όπως σας έλεγα η δημοκρατία δεν είναι εύκολη".Η ομάδα των νεαρών, εκτός από το πανό μοίρασε και μια ανακοίνωση. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

"Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα

«Το στοίχημα για την ανθρωπότητα είναι:ή θα πάμε σε μια Δημοκρατία και σε Σοσιαλισμό ή θα πάμε σε βαρβαρότητα. Ή θα βρούμε ανθρώπινες λύσεις με συμμέτοχους τους πολίτες ή θα αναζητήσουν οι λαοί μας νέους φονταμενταλισμούς, νέους αυταρχισμούς, νέους απολυταρχισμούς και θα δούμε κρίσεις, συγκρούσεις και βία».
(Γιώργος Παπανδρέου, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις 12/05/2009, με τίτλο “Η Σοσιαλδημοκρατία και οι Προκλήσεις του Μέλλοντος. Το Προοδευτικό Μοντέλο για την Ευρώπη”).

Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου:

• Μειώνει τη φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων από 24% σε 20%, ενώ, την ίδια ώρα, μειώνει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα κατά 20%, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, καταργεί την προστασία από άδικη απόλυση και αυξάνει τρεις φορές το ΦΠΑ. Ως αποτέλεσμα του νέου νόμου για τους μισθούς, τα εισοδήματα μειώθηκαν κατά 35% στο δημόσιο τομέα και κατά 40% στον ιδιωτικό τομέα.

• Αποφάσισε αυθαίρετα ότι οποιαδήποτε επιπλέον μέτρα σχετιζόμενα με το ΔΝΤ και το “πακέτο διάσωσης” της Ε.Ε. δεν θα χρειάζεται να εγκρίνονται από το Ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να νομιμοποιηθούν, αλλά θα χρειάζονται απλώς την υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

• Διασφάλισε την παραμονή της Ελλάδας στην τρίτη θέση παγκοσμίως των εισαγωγέων πολεμικών εξοπλισμών, αλλά ξοδεύει 3% του ΑΕΠ της για την εκπαίδευση, πολύ χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

• Διασφάλισε επίσης ότι τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος ξοδεύονται για την συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, την ώρα που καταργεί τις κρατικές υποτροφίες.

• Δεν πήρε κανένα μέτρο ενάντια στη βάναυση, και απειλητική για ανθρώπινες ζωές, βία των ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων εναντίον διαδηλωτών. Επιπλέον, στήριξε τις αποκαλούμενες “προληπτικές συλλήψεις” πριν από τη διεξαγωγή διαδηλώσεων, που είναι ασύμβατες με το κράτος δικαίου.

Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα;"Δείτε πώς σχολίασε ο πρωθυπουργός το επεισόδιο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του:Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή:

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ηγείται της εθνικής προσπάθειας του λαού μας για να αλλάξουμε και να σώσουμε οριστικά τη χώρα, ορισμένοι, με τις άγονες διαμαρτυρίες τους και την ανεύθυνη στάση τους επιχειρούν να υπονομεύσουν αυτήν την προσπάθεια», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τη Δευτέρα το βράδυ.

Πρόσθεσε δε ότι το κάνουν «ακόμη και σε μια στιγμή που ο πρωθυπουργός δίνει αυτή τη μάχη στο εξωτερικό» και υπογράμμισε ότι «έτσι, δεν πληγώνουν την κυβέρνηση, όπως ίσως θέλουν να πιστεύουν», αλλά «πληγώνουν τη χώρα».

«Όμως ματαιοπονούν. Γιατί η απόφαση που αφορά τη δέσμευσή μας να δώσουμε τη μάχη για τη σωτηρία της χώρας και το μέλλον όλων μας, το δικό μας και των παιδιών μας, είναι εθνική, συλλογική και γι’ αυτό θα την κερδίσουμε», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Ακούστε πώς μετέδωσε τα γεγονότα στο Βερολίνο ο δημοσιογράφος της Realnews Θοδωρής Κούβακας, μιλώντας στον Real Fm