Γ. Παπανδρέου: Δεν υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να συνεχίσουμε με τις αλλαγές» δήλωσε ο πρωθυπουργός εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου (VIDEO).
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να συνεχίσουμε
τις αλλαγές» είπε ο πρωθυπουργός εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου, μετά τη συνάντηση του με τον Κάρολο Παπούλια.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου: «Παίρνουμε τις αποφάσεις μας για να εγγυηθούμε όχι μόνο την έξοδο χώρας από κρίση αλλά και για μια βιώσιμη ανάπτυξη, για μια κοινωνία δικαίου που να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις».Λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός κατά τη σύντομη συνομιλία που είχε με τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, μπροστά στις κάμερες, επεσήμανε: «Η Ελλάδα κάνει έναν δύσκολο αγώνα σε απρόοπτες συνθήκες».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι: «Η Ελλάδα δίνει έναν εθνικό αγώνα που πρέπει να συνεχιστεί με αποφάσεις για τη συνέχεια των αλλαγών για τις οποίες θέλω να σας ενημερώσω».

Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στα όσα ακούγονται σημείωσε: «Πολλά σενάρια ακούγονται και δικαιολογημένα δημιουργούνται ανησυχίες. Η απάντηση είναι ψυχραιμία στη συνέχιση αυτής της προσπάθειας. Εμείς 18 μήνες τώρα κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος. Χρειάζεται μία ευρύτερη συναίσθηση ενότητας, συμπαράστασης για να ορθοποδήσει ο τόπος».

Ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε ότι: «Χρειάζεται πανεθνική συστράτευση. Δεν βγαίνει διαφορετικά».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε στον πρωθυπουργό να διαβάσει γερμανικό δημοσίευμα σημειώνοντας: «Είναι θορυβημένοι από τις διαρροές του Λουξεμβούργου και μάλιστα λένε ότι υπήρξαν Γερμανοί που έκαναν αυτές τις διαρροές».

Απαντώντας ο Γιώργος Παπανδρέου, είπε ότι η κακοφωνία δεν συμβάλλει.Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ για τη συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σχολιάζοντας τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι πήρε στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μόνο το στόμα του μαζί. Γιατί αν είχε πάρει και τα αυτιά του θα άκουγε και τη σύσταση που του έκανε».

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι ο Πρόεδρος Παπούλιας «σαφώς και ξεκάθαρα, του μίλησε για εθνική συστράτευση». Απευθυνόμενος δε στη ΝΔ ο κ. Καρατζαφέρης κατέληξε: «Μήνυμα που πρέπει να ακουστεί και από τον κ. Σαμαρά».