Η Μ.Ιατρίδη στον Realfm μετά την ανεξαρτητοποίηση

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ η βουλευτής Δωδεκανήσου γνωστοποίησε την αποχώρησή της από το κόμμα.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησής της η Μίκα Ιατρίδη μιλώντας στον Realfm 97,8 και την Κατερίνα Ακριβοπούλου αναφέρθηκε στους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Η πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ υποστήριξε πως τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να αποχωρήσει από το κόμμα.

«Οι ΑΝ.ΕΛ δεν εκφράζουμε πια την κοινωνία. Είμαστε ασαφείς ως προς το πολιτικό πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά κάνοντας, παράλληλα, λόγο για αλλοπρόσαλλη πολιτική και ασαφές οικονομικό πρόγραμμα. Δεν με ένοιαξε το πολιτικό μου μέλλον δεν πρόκειται να κάνω πίσω υπάρχει πολιτική αξιοπρέπεια δεν έχει να κάνει με συνομιλίες με άλλα κόμματα». 

Η ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής υποστήριξε ότι πλέον έφτασε η ώρα για όλους να κάνουν την αυτοκριτική τους, τονίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να θέσει ζήτημα ηγεσίας του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Εγώ το έχω πει ότι θα πρέπει να δούμε με ηρεμία το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν θα έθετα θέμα ηγεσίας, γιατί το κοινό των ΑΝΕΛ το δημιούργησε ο Πάνος Καμμένος, όμως ο καθένας πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να επωμιστεί το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί», ενώ διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει ανεξάρτητη βουλευτής.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη

Το tweet του Π.Καμμένου

Μέσω Twitter προτίμησε να σχολιάσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, την ανεξαρτητοποίηση της Μίκας Ιατρίδη. Ο κ. Καμμένος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό του μια φωτογραφία που είχε ανεβάσει η οργάνωση του κόμματος στην Θεσσαλονίκη στην οποία γράφει «Και σας ενοχλούμε και μας φοβάστε... τις ψυχές μας δεν θα τις εξαγοράσουνε ποτέ».
Το χρονικό της ανεξαρτητοποίησης

Με επιστολή της η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη γνωστοποίησε την αποχώρησή της από το κόμμα. Σε ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση σημειώνουν  «Καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από συνεργάτη του κ. Καμμένου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Ιατρίδου φέρεται να είπε τηλεφωνικά στον πρόεδρο του κόμματος ότι ανεξαρτητοποιείται «γιατί έχει χάσει ένα μεγάλο ποσοστό της δύναμής της, με την πορεία που πήραν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες». Ο κ. Καμμένος σύμφωνα με την ίδια πηγή, «εμβρόντητος, προσπάθησε να πείσει την κ. Ιατρίδη να αναστείλει την απόφασή της, αλλά δεν κατέστη δυνατόν, και λίγο αργότερα έστειλε την επιστολή αποχώρησης στην γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Αν.Ελ. Ελενα Κουντουρά»

H επιστολή ανεξαρτητοποίησης της Μίκας Ιατρίδη:

«Προς: Πρόεδρο Ανεξάρτητων Ελλήνων

κ. Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ: «Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων»

κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω και εγγράφως ότι αποχωρώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε πριν δυο χρόνια να συμμετάσχω στη δημιουργία του κινήματος, ώστε να εισέλθουμε στη Βουλή και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας.

Λυπάμαι πραγματικά που, δυο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές, το κίνημα μας έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό τον προσανατολισμό του.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το μήνυμα μας προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Δεν καταφέραμε να εκφράσουμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά.

Στην μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία, έλαβα όλες τις αποφάσεις μου με εντιμότητα και ειλικρίνεια, αδιαφορώντας για το προσωπικό πολιτικό κόστος, έχοντας πάντα ως πυξίδα την καλυτέρευση της ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν αδικηθεί τόσο πολύ, όλα αυτά τα χρόνια.

Με εκτίμηση,

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Βουλευτής Δωδεκανήσου»

Διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Βουλής η επιστολή της βουλευτού Τσαμπίκας (Μίκας) Ιατρίδη, με την οποία γνωστοποιεί στον κ. Μεϊμαράκη ότι ανεξαρτητοποιείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα συνεδριάσει η ΚΟ των ΑΝΕΛ για το θέμα όπου και αναμένονται οι τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου και των βουλευτών.


Είχε προηγηθεί δημοσίευμα ιστοσελίδας της Ρόδου, στην οποία αναφερόταν ότι ο Π. Καμμένος ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την απόφαση της Βουλευτού Δωδεκανήσου Μίκας Ιατρίδη να παραιτηθεί από το κόμμα.

Σημειώνεται ότι την 29η Μαϊου 2014 ο κ. Καμμένος, ο Τέρενς Κουίκ και η Μίκα Ιατρίδη έδωσαν το παρών στις εκδηλώσεις μνήμης για την συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τον θάνατο του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

Ο κ. Κουίκ σε ανάρτηση του συνοδευόμενη από φωτογραφία των τριών, προανήγγειλε την ανασύνταξη των ΑΝΕΛ.

Είχε προηγηθεί εξάλλου η παραίτηση του κ. Καπερνάρου.