Quantcast

Κεραμέως: Οπωσδήποτε η Ευρώπη να κοιταχτεί στον καθρέφτη

Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ΝΔ το Brexit αναδεικνύει, σε μεγάλο βαθμό, ότι ο λαϊκισμός κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις χώρες της ΕΕ.
«Πρέπει οπωσδήποτε η Ευρώπη να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να δει τι πήγε λάθος, προφανώς κάτι έχει πάει στραβά» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» σχετικά με το βρετανικό δημοψήφισμα, η βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι το Brexit αναδεικνύει, σε μεγάλο βαθμό, ότι ο λαϊκισμός κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις χώρες της ΕΕ.

Όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως θα πρέπει οι ηγέτες της ΕΕ να συνεδριάσουν άμεσα και να κάνουν την αυτοκριτική τους, ενώ στο ερώτημα αν υπάρχει το ενδεχόμενο να διοργανωθούν ανάλογα δημοψηφίσματα με το ερώτημα της αποχώρησης και από άλλες χώρες, είπε ότι ήδη υπάρχουν κάποιοι οιωνοί, ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Διατύπωσε, επίσης, την άποψη ότι οι Βρετανοί ψηφοφόροι δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένοι και το βασικό επιχείρημα υπέρ του Brexit, ότι τα χρήματα που δίνει η Βρετανία στην ΕΕ θα πάνε στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας, ήταν ψευδές και υπενθύμισε ότι γενικά στις χώρες που διοργανώνονται δημοψηφίσματα με το ερώτημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης (Γαλλία και Ολλανδία το 2005), οι ψηφοφόροι συνήθως ψηφίζουν αρνητικά.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε απάντηση στον λαϊκισμό την επικράτηση του Μαριάνο Ραχόι στις εκλογές της Ισπανίας και επισήμανε ότι οι Ισπανοί ψηφοφόροι λειτούργησαν προληπτικά και δεν χρειάστηκε –όπως είπε– να αναδείξουν τους Podemos πρώτο κόμμα για να καταλάβουν τον λαϊκισμό και της αυταπάτες.