Quantcast

Κόντρα Λοβέρδου - Τσίπρα για τους δημόσιους υπαλλήλους

Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα σε Ανδρέα Λοβέρδο και Αλέξη Τσίπρα, με φόντο τις δηλώσεις του πρώτου για τους δημοσίους υπαλλήλους. (VIDEO)
Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα σε Ανδρέα Λοβέρδο και Αλέξη Τσίπρα, με φόντο τις δηλώσεις του πρώτου για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, παρά τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί ακόμα και από το εσωτερικό του κόμματός του, δεν φαίνεται να κάνει ούτε βήμα πίσω από τις απόψεις που έχει εκφράσει τις τελευταίες ημέρες ότι δηλαδή «το 1 εκατομμύριο των δημοσίων υπαλλήλων, ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια Έλληνες» και ότι «το Σύνταγμα είναι η πρώτη γραμμή μαζινό υπέρ της γραφειοκρατίας».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη από τους δημοσίους υπαλλήλους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να ζητήσετε συγγνώμη από μία κοινωνική κατηγορία τους δημόσιους λειτουργούς που θίξατε βάναυσα με τις δηλώσεις σας, κατηγοριοποιώντας τους συλλήβδην, ξεχνώντας ότι και αυτοί δίνουν την ζωή τους με αυταπάρνηση για το κοινωνικό σύνολο. Δημόσιος λειτουργός είναι ο πυροσβέστης, και οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας κι αυτοί που έσωσαν εσάς όταν εσείς είχατε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δεν μπορείτε να τους λέτε τεμπέληδες, κοπρίτες και ακαμάτηδες. Δώστε μια δημόσια συγγνώμη, πείτε ότι υπερβήκατε τα εσκαμμένα».



«Επιμένω σε όσα έχω πει», απάντησε ο Υπουργός Υγείας, ενώ συνέχισε: «Έχουμε χρέος, αναγνωρίζοντας τα λάθη και τα προβλήματα, να κάνουμε υπέρβαση και να φύγουμε μπροστά, να ξεπεράσουμε ένα αρνητικό δεδομένο που κρατάει πίσω τη χώρα. Καίρια σημασία έχει για μένα μια πολιτική επίλυσης προβλημάτων και διαρθρωτικών αλλαγών εδώ και τώρα και σε ένα δεύτερο επίπεδο μια ριζοσπαστική αναθεώρησης του Συντάγματος».