Quantcast

Κουβέντες «πεζοδρομίου» στην βουλή

(VIDEO) Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ, με το θερμόμετρο να χτυπάει κόκκινο όταν στο βήμα ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης.Συστάσεις Μεϊμαράκη προς όλους τους βουλευτές.
Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ, με το θερμόμετρο να χτυπάει κόκκινο όταν στο βήμα ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης.

Κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποτελείται από κουκουλοφόρους και δολοφόνους που καίνε κάθε φορά την Αθήνα, δέχθηκε την καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου ότι μέλη της Χρυσής Αυγής απειλούσαν με τηλεφωνήματα να μην γίνει συγκέντρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Καλαμάτα. «Δεν έχετε να κάνετε με ακροδεξιούλα. Πάρτε το χαμπάρι, εμείς δεν χαριζόμαστε», είπε από το βήμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, αντιπαραβάλλοντας ως δικό τους μέσο το Indymedia.



Διαμαρτυρόμενος ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος από τα έδρανα, προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. «Είπατε κάτι κ. Διαμαντόπουλε; Για ξαναπείτε μου. Να μου το πείτε έξω γιατί δεν σας ακούω», του είπε, προκαλώντας την αντίδραση άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ,. «Ήσυχα κουμουνιστές», φώναξε και στην αντίδραση από την πλευρά του ΚΚΕ, απάντησε «συγγνώμη έκανα λάθος, σας τιμώ εσάς, αυτοί δεν είναι κομμουνιστές, είναι γιαλαντζί», για να λάβει την απάντηση του Θανάση Παφίλη, «δεν μας τιμάτε, μας φοβάστε».

Συνεχίζοντας να αναφέρεται στην καταγγελία για απειλές στην Καλαμάτα, ο Χρυσαυγίτης βουλευτής είπε πως όταν ο κ. Πετράκος κάποια μέρα στην Καλαμάτα τους φώναζε «ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς», εκείνος του απάντησε «Στο Βίτσι και στο Γράμμο σας βάλαμε στην άμμο», πυροδοτώντας κι άλλο το έκρυθμο κλίμα, αφού πρόσθεσε ότι δεν είπε τίποτα κακό…

Το επεισόδιο όμως μεταφέρθηκε αμέσως μετά εκτός αιθούσης της Ολομέλειας, αφού οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής την εγκατέλειψαν συντεταγμένα περνώντας μπροστά από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και βρίζοντας χυδαία σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών. Οι βρισιές εξακολούθησαν στους διαδρόμους της Βουλής όπου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος ακούστηκε να χρησιμοποιεί εκφράσεις του τύπου «όλα τα πουτ…», αναφερόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες από παρευρισκόμενους βουλευτές στην Ολομέλεια, είχαν ακουστεί ακόμα βαρύτερες εκφράσεις τύπου «κ@λ@γαμ… του ΣΥΡΙΖΑ». 

Σ.Κεδίκογλου: Απαράδεκτο το περιστατικό
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε το όσα συνέβησαν στη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το περιστατικό πριν από λίγο απαράδεκτο και καταδικαστέο, αλλά τα εμπρηστικά λόγια προκαλούν πυρκαγιές. Αν μιλάς για εαμ ελας μελιγαλάς, θα ακούσεις και το αντίστοιχο για γράμμο και βίτσι. (αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ) Αν αντιδράτε έτσι, σε μία έκκληση… Έκκληση μετριοπάθειας κάνω».



Συνέχεια στα επεισόδια του απογεύματος έδωσαν από το βήμα της Ολομέλειας οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων που παίρνουν τον λόγο .

«Δεν είπαμε εμείς για Μελιγαλά. Ο κύριος της Χρυσής Αυγής το είπε», υποστήριξε ο Νίκος Βούτσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλούμενος την «στήριξη» του Σίμου Κεδίκογλου νωρίτερα, υποστήριξε πως το όλο θέμα ήταν στημένο εξ αρχής, στη λογική των δύο άκρων. «Η Αριστερά πάντοτε και τώρα έχει ένα μήνυμα απέναντι σε αυτή την στρατηγική του εμφυλιοπολεμικού κλίματος: Δημοκρατία , υπεράσπιση του Συντάγματος και Αλληλεγγύη», είπε. «Δεν θα αφήσουμε η απόγνωση και η οργή να γίνουν τυφλή βία», συνέχισε ο κ.Βούτσης, σημειώνοντας πως το κόμμα του κάνει το παν προκειμένου η οργή να μετατραπεί σε ελπίδα για δημοκρατική ανατροπή, με στόχο μία Ελλάδα πρωταγωνιστή στην Ευρώπη και όχι παρία.

Την αποστροφή του λόγου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε ο Μάκης Βορίδης εκ μέρους της ΝΔ, για να θυμίσει όμως ότι την συζήτηση δεν την ξεκίνησε η ΝΔ. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν μίλησαν για τον ΕΔΕΣ, ενώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για γουναράδικα και χαρακτήρισαν υπουργούς ως ‘νεοναζί’. «Έχω ακούσει βουλευτές σας να λένε «θα είστε τυχεροί αν σας στείλουν στο Ειδικό Δικαστήριο, γιατί αλλιώς θα σας λιντσάρουν», έχω ακούσει να λένε για χούντες, κρεμάλες…», είπε, συμφωνώντας ότι δεν υπάρχει λόγος να στοιχειώνετε η συζήτηση με τέτοιες αναφορές. Κάλεσε λοιπόν τα κόμματα να πάρουν θέση ευθύνης.

Eυ.Μεϊμαράκης: Θα αποβάλλεται όποιος τολμήσει ξανά με τέτοιες ανεπίτρεπτες εκφράσεις να προσβάλλει το κοινοβούλιο

Για την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων να εξαντλήσει με κάθε αυστηρότητα όλα τα δικαιώματα που παρέχει ο Κανονισμός, ενημέρωσε πριν από λίγο την Ολομέλεια ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στο πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο που έλαβε χώρα το απόγευμα.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι στο εξής θα αποβληθεί πάραυτα, όποιος τολμήσει ξανά να προσβάλει συνολικά το κοινοβούλιο. Κάλεσε επίσης τους υπευθύνους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων «να προβούν σε συστάσεις προς τους εκλεκτούς συναδέλφους να μην υπερβάλλουν και να διατηρούν την ψυχραιμία τους» για να μην δίνουν δικαίωμα σε κάποιους να παρεκτρέπονται. Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε ακόμη από όλες τις πλευρές να σβηστούν «οι πράγματι χυδαίες εκφράσεις» που ακούστηκαν από τα επίσημα πρακτικά, εκφράσεις που ακούστηκαν και έτσι και αλλιώς έχουν καταγραφεί.